Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιός "φοβάται" το θρήσκευμα;

Σχετική εικόνα
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε αντισυνταγματική την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια των μαθητών και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει αυτή την απόφαση και να απαγορεύσει στο εξής να αναγράφεται το θρήσκευμα στα σχολικά απολυτήρια.
Επειδή και " οι κρίνοντες κρίνονται " αλλά και επειδή το συγκεκριμένο όργανο από ανθρώπους αποτελείται (και ως γνωστόν ουδείς αλάθητος), ας μας επιτραπεί να αναρωτηθούμε μήπως η συγκεκριμένη αντιμετώπιση επιτρέπει υποψίες για ρατσιστική συμπεριφορά κατά των πολιτών που δεν επιθυμούν την απόκρυψη του θρησκεύματός τους.
Επίσης να επισημάνουμε ότι η γενικότερη απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων (δίχως την συναίνεση των ενδιαφερομένων) δεν συνιστά προστασία τους αλλά ομογενοποίηση ανθρώπων, καταργώντας την μοναδικότητα ενός εκάστου.
Δίχως να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις των αρμοδίων, θα κουραστούμε να βρούμε τις φορές που έγινε διάκριση σε βάρος κάποιου με αφορμή την θρησκεία του (και δη σε μη χριστιανό), ενώ συνεχίζουν να αντηχούν στα αυτιά μας οι ειδήσεις για ευνοϊκή μεταχείριση αλλοθρήσκων και αλλοδαπών.
Είμαστε από κείνους που έχουν περιθάλψει ξένους αδελφούς (πολύ πριν αυτό γίνει μόδα και εκμετάλλευση) και δεν χρειαστήκαμε τις οδηγίες κανενός γιαυτό καθώς οι ασφαλέστερες εντολές Αγάπης είναι  "αναρτημένες" στο Ευαγγέλιο. Πιστεύουμε δε, πως όταν η αγάπη "εξαναγκάζεται" σε δικαίωση ....μέσω νομικών οδών κάτι δεν πάει καλά με την κοινωνία μας, κάποιος στο όνομά της κερδοφορεί, κάποιος αδικείται, κάποιοι δεν ξέρουν ν'αγαπούν -τελικά-.
Καθένας μας ορίζεται από τις επιλογές του και αυτές οφείλει να υπερασπίζεται αλλιώς δεν του αξίζουν. Με αυτή την έννοια, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να μην αποκρύπτεται η θρησκευτική μας ταυτότητα δίχως καμία διάθεση ή πρόθεση να την επιβάλουμε και σε άλλους.
Όμως για μας η ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού είναι τιμή μας και καμάρι μας και καθόλου δεν επιθυμούμε την απόκρυψή της, όπως θα επεδίωκαν οι κλέφτες, οι λωποδύτες και οι παράνομοι γενικώς.
Α, και να μην το ξεχάσω: 
Και με όποιο τίμημα....
Mε όποιο τίμημα, λέμε, θα βροντοφωνάζουμε αυτό που ευτυχήσαμε να είμαστε....αγαπώντας ΚΑΙ αυτούς που δεν είναι το ίδιο με μας ! 
(Στην τελευταία πρόταση, νομίζω, βρίσκεται όλη η ουσία της αντιρατσιστικής συμπεριφοράς-πρώτη διδάξασα η Καινή Διαθήκη, βλέπε...
"Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ").

1 σχόλιο:

  1. Κάτι που ήταν σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, τώρα είναι αντισυνταγματικό!!! Το παιδί μου πήρε φέτος απολυτήριο χωρίς να ενημερωθούμε(ερωτηθουμε) για το αν θέλουμε να αναγράφεται ή όχι το θρήσκευμα!!! Απλά δεν το έβαλαν. Είναι αυτό δημοκρατία;;; Στην πράξη ο κάθε διευθυντής έκανε ότι ήθελε. Ανάλογα σε ποιόν χώρο είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή