- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20′
- Χρόνος μαγειρέματος: 30′
- Έτοιμο σε: 50′
Ελένη Ψυχούλη
Υλικά
- 1½ κιλό βλίτα
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των χόρτων
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
ΒΗΜΑ 1
Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα.
ΒΗΜΑ 2
Τα ζεματάτε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη. Κρατάτε και 1½ φλιτζάνι από το ζουμί τους.
ΒΗΜΑ 3
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
ΒΗΜΑ 4
Ρίχνετε τη ντομάτα, αλατίζετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3 λεπτά.
ΒΗΜΑ 5
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Στρώνετε τον πάτο της με μια στρώση χόρτα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνετε λίγη σάλτσα, πασπαλίζετε με πλιγούρι και συνεχίζετε εναλλάξ με στρώσεις από χόρτα και μαϊντανό, σάλτσα και πλιγούρι με τέτοιο τρόπο ώστε στην τελική στρώση να έχετε πλιγούρι. Αλατοπιπερώνετε διακριτικά, προσθέτετε το ζωμό, σκεπάζετε με το καπάκι και σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το φαγητό για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου