Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

"Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται λόγος για τα 12 ναυτικά μίλια, να ετοιμάζεσθε!".

Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής, ευχαριστώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε τη χαρά να κάνει ο ίδιος την αναγγελία.

ΥΓ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ: 
"Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται λόγος για τα 12 ναυτικά μίλια, να ετοιμάζεσθε!".
 ÎÎ¯ÎºÎ¿Ï‚ Κοτζιάς: Επεκτείνουμε την Αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια
Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προανήγγειλε ο Κοτζιάς στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ευχαριστώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε τη χαρά να κάνει ο ίδιος την αναγγελία.
Σε αρκετά καλό κλίμα, αλλά και φορτισμένο, έγινε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παρέδωσε τη θέση του εμφανώς συγκινημένος. Σχετικά με το θέμα των ημερών, δηλαδή το ζήτημα με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αθλιότητες τα δημοσιεύματα και άφησε αιχμές πως κάποιοι θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση και τη χώρα.
Μεταξύ άλλων ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως:
«Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω:
ότι η εξωτερική μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα.
Η χώρα επεκτείνει σε ένα πρώτο βήμα από τους Οθωνούς την αιγιαλίτιδα της ζώνη.
Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο είναι να γίνουν γραμμές βάσης και το δεύτερο είναι να επεκτείνει την αιγιαλίτιδά της ζώνη στα 12 μίλια.
Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του».
Και ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του σημείωσε:
«Η χώρα επεκτείνεται, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς. «Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μια στρατηγική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί υλοποιούμε»




Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Τέλος, η Ελλάδα επεκτείνει την κυριαρχία της μέσω επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. από τους Οθωνούς ως τα Αντικύθηρα – τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα -@NikosKotzias κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του  
Υπουργείου Εξωτερικών


πηγή

(εμείς από  ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ).


~ ΥΓ. "αμφοτεροδέξιου":
Και η πρώτη κίνηση του Αλέξη ως "νέος" Υπουργός εξωτερικών;
Μα φυσικά, να συγχαρεί τον "φίλο" του, Ζόραν Ζάεφ...
Δες:

“Η αποψινή ψηφοφορία είναι ένα μεγάλο βήμα μπρος στην κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα σε ένα ειρηνικό και με ευημερία μέλλον των λαών μας”, κλείνει το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Congratulations my friend @Zoran_Zaev ! Tonight’s vote is a big step towards our common success. A very important step to a peaceful and prosperous future for our people!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου