Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος...

(ΑΞΙΟΣ!!! Καλή διακονία...)
Το trikalavoice.gr σκιαγραφεί τη προσωπικότητα του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης,  στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Θεσσαλίας, την Larissanet.
Αναλυτικά:
«Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, πορεύεται στη Λάρισα για να επιβεβαιώσει όσα οι γνωρίζοντες αυτόν λέγουν. Γνωρίζαμε κι εμείς ότι είναι εκ των πλέον εγγράμματων κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας, με άριστη Νομική και Διοικητική κατάρτιση, την οποία επιβεβαίωσε κατά την 10χρονη και πλέον διακονία του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τα περισσότερα δε έτη ως πρακτικογράφος της Συνόδου και Α΄ Γραμματέας αυτής. Γνωρίζαμε ότι έχει υψηλό εκκλησιαστικό φρόνημα, ιεραποστολικό ζήλο και ότι η πνευματική του σύνδεση με σπουδαίες προσωπικότητες του Αγίου Όρους τον καθιστούν φιλομόναχο και φιλόστοργο. Γνωρίζαμε για το ήθος του, για το αδαμάντινο του χαρακτήρα του και τα πολλά χαρίσματα που του χάρισε ο Θεός και τα οποία πια θέτει στη διάθεση του Χριστεπώνυμου πλήθους της Μητρόπολής του.
Κατά τη χειροτονία του, ωστόσο, το πρωί της περασμένης Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών μάθαμε όλοι και πόση σεμνότητα διακρίνει τον κ. Ιερώνυμο. 
Αντί χειροτονητήριου λόγου προτίμησε τη… σιωπή. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία που εψηφισμένος Μητροπολίτης δεν αναφέρεται στη ζωή του ή δεν ευχαριστεί πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο σε αυτή. Σιώπησε…  Αρκέστηκε να χρησιμοποιήσει τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού… «ου φέρει το μυστήριον έρευνα, ράον σιωπή. Ιδού δούλος Κυρίου έστηκα. Γένοιτω καθάπερ συνετάξατώ μοι Κύριος διά των θεοπειθών ευχών πάντων των ώδε ισταμένων». Λόγια βαθιά πνευματικά, λόγια που δεικνύουν σεμνότητα και ταπεινότητα.
Έτσι θα πορευτεί στη Λάρισα, «σαν φιλόστοργος πατέρας» όπως είπε κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή δυο μέρες μετά τη χειροτονία του...»



(Στο 32:16 μιλά για τις σχέσεις 

Κράτους - Εκκλησίας.
Ξεκάθαρα και ειλικρινά.
Αξίζει να το ακούσετε ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου