Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Μαρτυρίες Προσκυνητών Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 (Τόμος Α')

 Το βιβλίο “Μαρτυρίες προσκυνητών - Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης” του επισμηναγού Νικολάου Ζουρνατζόγλου είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης έρευνας και συλλογής πληροφοριών του συγγραφέα, από ανθρώπους που έζησαν από κοντά τον μεγάλο Άγιο της εποχής μας. Μέσα από τις εμπειρίες αυτές και τα όσα έλεγε ο Άγιος, ενδυναμωνόμαστε και ωφελούμαστε καθημερινά.


Ο τόμος αυτός εγκαινιάζει την συνεργασία των εκδόσεων Άθως με τον επισμηναγό Νικόλαο Α. Ζουρνατζόγλου, ο οποίος σημειώνει στον πρόλογό του:
«Τo ιστορικό της όλης προσπάθειάς μου, καρπός της οποίας υπήρξε το παρόν βιβλίο, έχει ως εξής:
Γνώρισα τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο το 1988. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ακούγοντας προσκυνητές και αγιορείτες πατέρες να αφηγούνται διάφορες προσωπικές εμπειρίες για τον θεοφόρο Γέροντα, αισθάνθηκα την ανάγκη να συγκεντρώσω τις μαρτυρίες αυτές. Με θέρμη καρδίας άρχισα τη συλλογή, η οποία υπήρξε επίπονη, διότι απαιτούσε πολύ χρόνο και συχνές μετακινήσεις στούς τόπους διαμονής των ανθρώπων που προσφέρθηκαν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους. Πολύ σύντομα, στην αρχή ακόμη της έρευνάς μου, συνειδητοποίησα τον πνευματικό θησαυρό που έκρυβαν οι μαρτυρίες των προσκυνητών. Διότι σε κάθε μαρτυρία βρίσκει κανείς απαντήσεις σέ διάφορους προβληματισμούς, ενώ παράλληλα μας προετοιμάζουν, ενδυναμώνουν και μας εμψυχώνουν για τα επερχόμενα, που τόνιζε κατ' επανάληψιν ο Γέροντας ότι θα ζήσουμε».
Για παραγγελίες : https://bit.ly/3r44dFu
Εκδόσεις Άθως
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Σταμούλη
2105238305
athospublications.gr

~ Σχετική ανάρτηση:

* Τρώγοντας παγωτό με τον...Άγιο Παϊσιο!!! |Αυτοβιογραφική ομολογία...|

"Ιστορίες μέσα από την ζωή..."

Η τελευταία παρασπονδία μας 

(Μεταξύ μας...Μη βγει παραέξω!):

Σκέψου λίγο το σκηνικό.
Αργά το βράδυ.
Όλοι έχουν "παραδώσει" & κοιμούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου