Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

"Η «ουκρανοποίηση» του Έβρου. Οι φωτιές ισοπεδώνουν το φυσικό περιβάλλον και μετατρέπουν σε πεδιάδες ορατές από τους δορυφόρους τα εδάφη του ακριτικού νομού μας που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στο μέτωπο, καθώς στόχος ήταν πάλι αποθήκες πυρομαχικών στους Αβαντες...



~ γράφει ο Μανώλης Κοττάκης


Η κυβέρνηση και η κυρίαρχη ελίτ στην Αθήνα υποκρίνονται μέχρι στιγμής ότι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε στρατηγικά σημεία όλης της επικράτειας. Και ας αποδεικνύεται από τις εκ των υστέρων αποφάσεις τους ότι γνωρίζουν. Εάν οι πυρκαγιές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, γιατί μετέβη στον ακριτικό νομό Εβρου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος; Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έπρεπε να πάει. Εάν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, γιατί, όπως και στη Ρόδο, ανατέθηκε σε κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να διερευνήσουν την πιθανότητα προβοκάτσιας;

Εάν οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, γιατί άριστα η δυναμική νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως να διερευνήσει την πιθανότητα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης; Είναι η κλιματική αλλαγή «εγκληματική οργάνωση»; Κι όμως! Επειδή κάποιοι έχουν αμηχανία να παραδεχτούν δημοσίως αυτό που έχει καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας και το συζητά δυνατά στα καφενεία, στον δημόσιο λόγο μέχρι στιγμής επικρατεί η θεωρία της… κλιματικής αλλαγής. Και στο πλαίσιο αυτής της θεωρίας αναζητούνται και πολιτικά εξιλαστήρια θύματα υπουργοί, επειδή τάχα δεν είχε οργανωμένη παρουσία η Πολιτεία στις πυρκαγιές.

Πρόκειται για γεγονός αξιοθρήνητο...

...Θεμιτό το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον της κυρίας Προέδρου, λοιπόν, για 18 μετανάστες που έγιναν κάρβουνο στο Δάσος της Δαδιάς, αλλά εδώ γίνεται κάρβουνο ολόκληρη χώρα. 

Αξίζει ένα δάκρυ κι αυτή. 

Θα το γράψω όπως το νιώθω: 

Ξυπνάτε, κυρία μου! 

Είστε η αρχηγός του κράτους, αν δεν το έχετε καταλάβει. 

Ξυπνάτε γιατί εσείς, ο νέος Ελευθέριος Βενιζέλος και ο νέος Χατζηανέστης φέρετε στις πλάτες σας τεράστιο ιστορικό βάρος. 

Πιο πολύ απ’ όλους εσείς που κατάγεστε από τη Θράκη...(!!!)

|ολόκληρο το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου