Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

* Αναζητώντας τον Μάρκο Μπότσαρη το 2023 |"Ήμουν μαζί με τον Μάρκο, όταν έγραφα την ιστορία του..." |Μιχάλης Λεβέντης


Το Αντίφωνο με χαρά παρουσιάζει τα «Αποτυπώματα», μια σειρά συνεντεύξεων και αφιερωμάτων με την Σοφία Χατζή.  

Στην πρώτη εκπομπή, με την συνεργασία των εκδόσεων Σταμούλη, είναι προσκεκλημένοι ο Μιχάλης Λεβέντης και η Δήμητρα Σταύρου και παρουσιάζεται  το εμβληματικό έργο «Αναζητώντας τον Μάρκο Μπότσαρη». 


Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογραμμένη αφηγηματική βιογραφία του μεγάλου αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης που φέτος κλείνουν 200 χρόνια από την θυσία του.

Στο βιβλίο συμμετέχουν  η  Μάρω Βαμβουνάκη, ο Γρηγόρης Κοσσυβάκης η  Αργυρώ Ορφανουδάκη και η Δήμητρα Σταύρου, καθώς και οι καλλιτέχνες Λεωνίδας Στούμπος και Φωτεινή Παπαντωνίου.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα χρόνια που έζησε και έλαμψε ένας από τους πιο αγνούς ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. 

Ένα βιβλίο γερά θεμελιωμένο σε πλούσια βιβλιογραφία, όπου ανασυντίθεται ολόκληρη η εποχή, αλλά και η προσωπική ιστορία του Μάρκου Μπότσαρη: τα χωριά του Σουλίου και ο Αλή Πασάς, οι Μποτσαραίοι και οι Τζαβελαίοι, οι γυναίκες και τα παιδιά, τα μπαϊράκια και τα καρυοφίλια, τα παλληκάρια και ο πολυμέτωπος αγώνας για την Ελευθερία.

Ο συγγραφέας Μιχάλης Λεβέντης, με την πολύπλευρη πορεία του ως φιλόλογος, δάσκαλος, ψυχολόγος και λογοτέχνης, δίνει μια σύγχρονη και πρωτότυπη προσέγγιση στην ιστορία του Μάρκου Μπότσαρη με οδηγούς το βόλι που τον σκότωσε και τη σημαία του ήρωα...

πηγή: Αντίφωνο

|παρήγγειλε το βιβλίο με λίγα κλικ εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου