Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

✔ «Όταν είδα τους ανθρώπους της ηλικίας μου να τρέχουν, τότε είπα “μωρέ Νίκο, έτσι τρέχουν στα 80 τους χρόνια; Αν το ήξερα, θα ελάμβανα μέρος κι εγώ!” |Ο Έλληνας – φαινόμενο: Ένα ακόμη μετάλλιο για τον ασταμάτητο 95 (!!!) χρονο Κώστα Χατζηεμμανουήλ! Έκανε κι άλλο 1 παγκόσμιο ρεκόρ βετεράνων, στα 60μ... |" Ξεκίνησα στα 80 μου χρόνια και όταν είδα πως τρέχουν οι Έλληνες στην ηλικία μου, είπα ότι έπρεπε να ξεκινήσω νωρίτερα. Τώρα στα 95 μου είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής...



Ένα ακόμη μετάλλιο προστέθηκε στην ελληνική συλλογή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων, το οποίο διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.



Ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε όποια διοργάνωση και εάν μετέχει. Αυτή τη φορά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800μ. κατηγορίας Α90+ και ήταν πρώτος στην κατηγορία Α94+ τερματίζοντας σε 5:46.82.

 

O 95χρονος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο φαινόμενο, με τις επιδόσεις του και τα παγκόσμια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων, δείχνει σε όλους μας ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

 

Σε συνέντευξή του στην Δημοκρατική της Ρόδου ο Κώος αθλητής έχει εξομολογηθεί πως όταν ήταν 76 ετών, διεξήχθησαν στην Κω πανελλήνιοι αγώνες στίβου βετεράνων και πήγε μαζί με τον γιο του να τους παρακολουθήσουν.

 

«Οταν είδα τους ανθρώπους της ηλικίας μου να τρέχουν, τότε του είπα “μωρέ Νίκο, έτσι τρέχουν στα 80 τους χρόνια; Αν το ήξερα, θα ελάμβανα μέρος κι εγώ!”.

Έπειτα, από τέσσερα χρόνια, έγιναν πάλι αγώνες στην Κω, εγώ ήμουν ήδη 80 ετών και αποφάσισα να λάβω μέρος. Χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία βγήκα πρώτος στα 100 μέτρα.

 

Στο ίδιο έτος, ακολούθησαν αγώνες βετεράνων στη Λάρισα όπου αποφάσισα να πάρω κι εκεί μέρος στα 100 αλλά και στα 200 μέτρα αυτή τη φορά και βγήκα πάλι πρώτος. 

Μετά πλέον άρχισα να λαμβάνω μέρος στους αγώνες κάθε χρόνο συστηματικά. 

Τον τρίτο χρόνο, έγιναν αγώνες στην Τουρκία, πήγα κι εκεί και βγήκα στα 100 και στα 200 μέτρα τρίτος, στα 400 βγήκα πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. 

Τον τέταρτο χρόνο πήγα στην Ουγγαρία σε παγκόσμιους αγώνες, όπου βγήκα πρώτος στα 200 μέτρα και έκτοτε ελάμβανα μέρος σε όλους τους αγώνες. 




Στο παγκόσμιο δεν πήγαινα τότε διότι ασχολιόμουν με τα κρασιά και Αύγουστο μήνα δεν μπορούσα να αφήσω τις δουλειές μου για να τρέξω. 

Σε πανελλήνιους, βαλκανικούς και πανευρωπαϊκούς έβγαινα πάντα πρώτος»!

 

Ως αθλητής, όπως λέει, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βγει πρώτος! 

«Τρέχω με τον ίδιο ζήλο που έτρεχα και όταν ήμουν νέος. Ετοιμάζομαι, κάνω προπονήσεις και πηγαίνω στους αγώνες αποφασισμένος για την νίκη. Δίπλα μου έχω την οικογένειά μου, κάνουμε μαζί προπονήσεις».

 

Ο κύριος Χατζηεμμανουήλ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24 και μαζί με τον προπονητή του, μίλησε για την ενασχόλησή του με τον στίβο, την ζωή του και την προπόνησή του, αλλά και για τους επόμενους στόχους που έχει.

 

 Μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ξέρω ότι πάντοτε βγαίνω πρώτος. Ξεκίνησα στα 80 μου τον στίβο, έτσι απροπόνητος. Βγήκα στο στάδιο και βγήκα πρώτος σε Πανελληνίους αγώνες, μετά πήγα σε Βαλκανικούς αγώνες και βγήκα κι εκεί πρώτος. Τον δεύτερο χρόνο τα ίδια, τον τρίτο χρόνο ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και μετά ήμουν παγκόσμιος πρωταθλητής. Ξεκίνησα στα 80 μου χρόνια και όταν είδα πως τρέχουν οι Έλληνες στην ηλικία μου, είπα ότι έπρεπε να ξεκινήσω νωρίτερα».

 


|Παρακολουθήστε στη συνέχεια τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ, να τα λέει ο ίδιος και ο προπονητής του...

|εμείς από τον εκ των "συν αυτώ", Μικέ Κουλλιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου