Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

✨ Για πρώτη φορά πραγματοποιείται η έξοδος των χαριτοβρύτων ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή μετά την αγιοκατάταξή του...

 


Για πρώτη φορά πραγματοποιείται η έξοδος των χαριτοβρύτων ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή μετά την αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαρτίου 2020. 

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Δήμου Αγίου Δημητρίου), στις 18:00 θα γίνει πανηγυρική υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, των  ιερών Λειψάνων.

Τα ιερά Λείψανα θα κομίσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδιου, Γέροντας Εφραίμ. 

Τα ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό προς ασπασμό από τους πιστούς έως το πέρας της Αγρυπνίας της Τετάρτης 9ης Οκτωβρίου. 

Όλο το πρόγραμμα των Ακολουθιών μπορείτε να το βρείτε: DIMITRIA_2024

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής (κατά κόσμον Φραγκίσκος Κόττης) γεννήθηκε το 1897 στις Λεύκες της Πάρου από απλοϊκούς και ευσεβείς γονείς. 

Ο πατέρας του δεν έζησε πολλά χρόνια και η μητέρα του, άνθρωπος του Θεού, ανέλαβε την προστασία της οικογένειας. Όταν ο Άγιος έφυγε για μοναχός, η μητέρα του είπε ότι, μέσω ενός οράματος που είχε δει, γνώριζε από τη γέννησή του πως ο όσιος είχε έλθει σε αυτήν τη ζωή για μία συγκεκριμένη αποστολή. 

Εκοιμήθη στις 15/28 Αυγούστου του 1959...


|για τα υπόλοιπα δες εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου