Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

~ Για τους υγειονομικούς σε αναστολή: Πανελλαδική Συγκέντρωση την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 14:00 στο πάρκο Ελευθερίας

 " Αμφοτεροδέξια αδέλφια,

εν όψει της πανελλαδικής συγκέντρωσης των υγειονομικών σε αναστολή, την Κυριακή 20/3/2022, 
σας αποστέλλω ένα κείμενο προς ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών και  προς ενίσχυση τους φρονήματος των αδελφών υγειονομικών.
Παρακαλώ, αν είναι εφικτό, να αναρτηθεί στο ιστολόγιό σας.
Γιατί αύριο είναι η μεγάλη μέρα! 
Πρέπει να κοινοποιηθεί στον κόσμο...

Σας ευχαριστώ... 
εγώ κι όλοι οι Υγειονομικοί σε αναστολή, οι μαχόμενοι ήρωες...

Να έχετε την ευλογία της Παναγιάς μας!

Ευλογημένο απόγευμα, ο Θεός μεθ' ημών!

Ιωάννα. "

|το συνέταξε και μας το έστειλε η "συν αυτώ", Ιωάννα Α. Αγγελή - Εκπαιδευτικός.

("αμφ." ΥΓ:

Δεν θέλαμε και πολύ... 

Την ευχαριστούμε! 

Μαζί τους...)
~ Όλοι εκεί!

Συνάνθρωποι, καθώς οι μέρες περνούν και οι αδελφοί μας οι Υγειονομικοί απειλούνται με απόλυση, ας βρεθούμε μαζί τους, ας ενωθούμε, ας γίνουμε συνοδοιπόροι τους.

Ας υψώσουμε στις ψυχές μας τις αρετές της αλληλεγγύης και της φιλαδελφίας κι ας φωτίσουμε τα μάτια μας με τη θέρμη της πίστης και της ελπίδος. Μόνο αν πιστέψουμε σε τούτο τον αγώνα που δίνουν οι Υγειονομικοί θα αισθανθούμε και θα βιώσουμε το μεγαλείο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

«Ο ουρανός είναι μέσα μας» κι αυτό θα το κατανοήσουμε μόνο όταν βηματίσουμε μαζί τους, όταν κρατήσουμε στα χέρια μας τα δικά τους χέρια, όταν συνομολογήσουμε πως πάνω από την πίστη στον ίδιο τον συνάνθρωπο, στέκεται η πίστη στον Θεό. Μας δίνεται η ευκαιρία να αφυπνίσουμε τον λήθαργο εαυτό μας, να πυρώσουμε και πάλι τη σβησμένη ηθική μας. Η ακηδία δεν γεννά πόθους, μήτε η βόλεψη ανδρεία.

Συνάνθρωποι, κρινόμαστε κάθε μέρα. Πρέπει να τολμήσουμε, ν’ ανοίξουμε τα παράθυρα στον ήλιο, να δακρύσουμε λεβεντιά, να σαλπίσουμε αλήθειες. Ας γίνει ο φόβος μας γιορτή κι ο δισταγμός μας προσδοκία. Πρέπει να αρπάξουμε την Ιφιγένεια απ’ τον βωμό, να δώσουμε πυξίδα στον Οδυσσέα νά ‘ βρει την Ιθάκη.

Η άνοιξη ήρθε. Μυρωδιές σμίγουνε, δέντρα ριζώνουνε, πουλιά πετάνε συμφιλιωμένα με τις Θεόσταλτες λιακάδες. Έτσι κι εμείς, να σμίξουμε τις ανάσες μας για να λευτερώσουμε φωνές, έτσι κι εμείς να ριζώσουμε ελπίδες για να καρπίσουν αξίες και ήθη.

Όλοι μαζί, δίπλα στους Υγειονομικούς!

Συν–ανθρώπω, θα τα καταφέρουμε!

Συν Θεώ, θα δικαιωθούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου