Παίζει 45.6 λεπτά στους Τελικούς του ΝΒΑ. Παίζει στα κόκκινα και αγγίζει το triple-double σε μέσους όρους! Διαβάστε πως ο LeBron James επιβιώνει και κυριαρχεί.
Βράδυ Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας 15 Ιουνίου. Βλέπουμε με τον Λεωνίδα Πιστιόλη στα γραφεία του Sport24 το Game 5 και αναρωτιόμαστε "ποιος θα πάρει το βραβείο του MVP των Τελικών αν κερδίσουν οι Warriors το πρωτάθλημα". Πήγα με το μέρος του Andre Iguodala. Ο Λεωνίδας προτίμησε τον Stephen Curry, μέχρι να σκεφτεί λίγο περισσότερο. "Νομίζω πως πρέπει να το πάρει ο LeBron είτε κερδίσει είτε χάσει" είπε και με έβαλε σε σκέψεις.
Μπορεί να πάρει το βραβείο παίκτης της ομάδας που έχασε; Γιατί όχι; Αλλωστε MVP σημαίνει "πολυτιμότερος παίκτης". Και σε αυτή τη σειρά, τουλάχιστον στα πέντε ματς που έχουμε παρακολουθήσει, ο James είναι μια ομάδα μόνος του.
36.6 πόντοι, 12.4 ριμπάουντ, 8.8 ασίστ σε αυτά τα πέντε παιχνίδια!
- 44/8/6 σε 46 λεπτά στο Game 1.
- 39/16/11 σε 50 λεπτά στο Game 2.
- 40/12/8 σε 46 λεπτά στο Game 3.
- 20/12/8 σε 41 λεπτά στο Game 4.
- 40/14/11 σε 45 λεπτά στο Game 5.
183 πόντοι, 62 ριμπάουντ, 44 ασίστ σε 228 λεπτά (45.6 ανά παιχνίδι). Το συνειδητοποιείτε; Παίζει σχεδόν 46 λεπτά ανά παιχνίδι. Παίζει σχεδόν ολόκληρο το ματς! Στο τέλος της σεζόν, όταν όλοι δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν, αγγίζει το triple-double σε μέσο όρο στους Τελικούς του ΝΒΑ. Κουβαλά μια ομάδα στις πλάτες του και έχει επιβιώσει.
Με τον Kyrie Irving, τον Kevin Love και τον Anderson Varejao εκτός δράσης (χωρίς τρεις από τους τέσσερις που βρίσκονταν δίπλα του στη βασική πεντάδα στην πρεμιέρα της σεζόν δηλαδή), ο LeBron πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω. Για να τα καταφέρει, ζει μια επίπονη καθημερινότητα που ελάχιστοι αντέχουν. Για την ακρίβεια, ελάχιστοι μπορούν να βγουν όρθιοι από αυτή και να παίξουν στο επίπεδο που αγωνίζεται ο ηγέτης των Cleveland Cavaliers.
Φέτος παίζει για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στους Τελικούς του ΝΒΑ. Σε αυτή την πενταετία, έχει 2300 περισσότερα λεπτά από τον δεύτερο (Kevin Durant) και τον τρίτο της λίστας (James Harden). Θέλετε να σας το μεταφράσουμε; Βγαίνει κάτι σαν 58 αγώνες με μέσο όρο 40 λεπτών στον κάθε ένα. Σα να λέμε ότι έχει παίξει μισή χρονιά παραπάνω από τον δεύτερο και τον τρίτο.
Ο Michael Young, ένας από τους κορυφαίους γυμναστές των ΗΠΑ, υποστήριξε στο ESPN πως είναι απερίγραπτη η καταπόνηση που δέχεται ένας αθλητής όταν κάνει ταξίδι πέντε ωρών με αεροπλάνο (όπως ο LeBron James από το Cleveland στο Oakland) για να παίξει 96 λεπτά σε δυο αγώνες σε διάστημα τριών ημερών. Εξήγησε πως μόνο ο ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας μπορεί να συγκριθεί με αυτή την κατάσταση, αλλά ακόμη κι αυτός, υπολείπεται αρκετά!
Τι τρώει; Τι πίνει; Τι θεραπείες κάνει; Κρατηθείτε...
Αμέσως μετά το τέλος ενός αγώνα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες υγρών, τα οποία έχουν ως βάση το νερό και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Στη συνέχεια μπαίνει μέχρι τη μέση σε έναν κάδο γεμάτο πάγο. Το αποκαλεί βασανιστήριο και έχει παραδεχθεί πως τον φέρνει στα όριά του.
Στις πτήσεις που ακολουθούν το κορμί του πρήζεται και η αφυδάτωση συνεχίζεται. Πίνει ακόμη περισσότερα υγρά, τρώει φαγητό προσεκτικά σχεδιασμένο με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Στόχος του είναι να διώξει τις τοξίνες και το γαλακτικό οξύ από κάθε μυ του κορμιού του, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επούλωσης.
Στη διάρκεια της πτήσης υποβάλλεται σε θεραπεία ηλεκτροδιέγερσης, φορά μανίκια και καλσόν συμπίεσης μαζί με ειδικές μπότες που γεμίζουν με αέρα. Ξαπλώνει στο πάτωμα του αεροπλάνου για μασάζ, ένα προσεκτικό μασάζ που διώχνει το αίμα από τα άκρα προς την καρδιά. Ετσι πετυχαίνει να αποβάλλει τις τοξίνες και το γαλακτικό οξύ, κάνοντας χώρο στα θρεπτικά συστατικά.
Mike Mancias, o άνθρωπος του "Βασιλιά"
Οταν φτάνει στον προορισμό του, πηγαίνει για ύπνο. Κοιμάται περίπου έξι ώρες και στη συνέχεια κάνει στατικό ποδήλατο μαζί με εναλλαγή κρύων και καυτών μπάνιων. Δυο ώρες μετά, επιστρέφει στο σπίτι ή το ξενοδοχείο (εξαρτάται από το αν έχει μπροστά του εντός ή εκτός έδρας αγώνα) και συναντά τον προσωπικό του γυμναστή. Ο Mike Mancias δουλεύει μαζί του από το 2005. Ο LeBron τον χαρακτηρίζει "έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο". Τι κάνουν; Δουλειά τεσσάρων ωρών. Θεραπεία, μασάζ και αποθεραπεία.
Το πρωί του αγώνα ο Mancias δουλεύει στα σημεία στα οποία ο LeBron αισθάνεται πόνο ή έστω πιάσιμο. Μέχρι το απόγευμα, έχει ολοκληρώσει το έργο του. Ο James πατάει παρκέ για τα σουτ, για να μιλήσει στους δημοσιογράφους, για να μπει στο κλίμα του αγώνα. To stretching είναι το τελευταίο του εμπόδιο.
"Είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιεί ό,τι υπάρχει εκεί έξω, οποιαδήποτε πρακτική, ώστε να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στους αντιπάλους του" σχολίασε ο διάσημος γυμναστής Tim Grover, ο άνθρωπος που δούλεψε με τον Jordan, τον Kobe και τον Wade.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι απλό. Ο LeBron αποχωρεί στο τέλος κάθε αγώνα άδειος από δυνάμεις και με το που μπαίνει στα αποδυτήρια της ομάδας του, ξεκινά να προετοιμάζεται για το επόμενο ματς. Το πρώτο και το δεύτερο βήμα (η αναπλήρωση των υγρών και το μπάνιο στον πάγο) είναι η αρχή της στρατηγικής του. Οι πτήσεις από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη είναι το ίδιο ζόρικες με ένα 45λεπτο στο παρκέ και επίπονες για τον οργανισμό του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου