Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μια κοτόσουπα λεμονάτη, όχι άλλο κρέας!


Συνταγή για λαχταριστή σπιτική κοτόσουπα με τρία μυστικά.



Οκ, φάγαμε αρκετό κρέας και θα ξαναφάμε, δυστυχώς, ακόμη περισσότερο ως την πρωτοχρονιά. Ας κάνουμε ένα break με μια λαχταριστή σούπα που διευκολύνει την πέψη, απαλύνει το hangover  και ανακουφίζει το στομάχι από την υπερφαγία. Σε αυτά βοηθάει το λεμόνι και ο κρόκος αυγού.

Υλικά
  • 1 μπούτι, ένα στήθος και 1 φτερούγα κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
  • 1 φλυτζάνι ρύζι για σούπες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • 3 αυγά
  • 1 κλωναράκι άνιθο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε στη χύτρα το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι καθαρισμένο, ολόκληρο
  • Λίγο αλάτι στη χύτρα, κλείνουμε
  • Βράζει για 40 λεπτά
  • Αφαιρούμε και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο
  • Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το πρώτο μυστικό, πρέπει τα αυγά να μην είναι κρύα
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της βράσης του κοτόπουλου και το ολόκληρο βρασμένο κρεμμύδι. Αυτό είναι το δεύτερο μυστικό. Δίνει γεύση και «στέκεται» καλύτερα η σούπα
  • Πρέπει ο ζωμός της βράσης μας να είναι παχύς, με το λίπος του πουλερικού, κάπως έτσι:

  • Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τον άνιθο και το ρύζι
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
  • Προσοχή να έχει αρκετά υγρά για να μη γίνει λαπάς το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
  • Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα να πέσει η θερμοκρασία
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
  • Σε βαθύ μπολ σπάμε ολόκληρα τα αυγά
  • Στίβουμε τα λεμόνια και τα κρατάμε δίπλα
  • Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε τα αυγά επί 15 λεπτά, να γίνουν σαν μια λευκή κρέμα. Αυτό είναι το τρίτο μυστικό. Αν δεν χτυπηθούν καλά, θα νερώσει η σούπα μας
  • Όταν έχουν χτυπηθεί πολύ καλά, προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού
  • Ανακατεύουμε απαλά τώρα, πολύ γλυκά
  • Τα αυγά με το λεμόνι γίνονται παχιά, σαν σαντιγύ
  • Πλησιάζουμε στην κατσαρόλα. Παίρνουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο από τον ζωμό και ρίχνουμε στο αυγολέμονο.
  • Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί ο ζωμός και το αυγολέμονο να συνηθίσει το ζεστό
  • Δεύτερη κουτάλα, απαλά, τρίτη κουτάλα, τέταρτη, πέμπτη. Απαλά
  • Τέλος χύνουμε όλο το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα
  • Ανακατεύουμε τη σύνθεση απαλά
  • Η κοτόσουπα είναι έτοιμη
  • Σερβίρεται καυτή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φροντίστε να έχετε ετοιμάσει το τραπέζι από πριν, ώστε να είστε έτοιμοι να απολαύσετε την καυτή κοτόσουπα
  • Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και …η ζωή είναι ωραία!
Δεν ξέρετε να κάνετε αυγολέμονο, σας φαίνεται πολύπλοκο;
Ετοιμάστε μια κοτόσουπα γευστική, μόνο με λεμόνι
Η συνταγή:
Στη χύτρα βάζετε, εκτός από το ολόκληρο κρεμμύδι και σέλινο, καρότα
Ακολουθείτε όλη την υπόλοιπη, προηγούμενη συνταγή, με το ρύζι, χωρίς το αυγολέμονο
Είναι πολύ γευστική, απαλύνει πολλούς πόνους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου