Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Νέο Πρόγραμμα της Τουρκίας για την Οικογένεια και τον Πληθυσμό...



turkey
Η Τουρκία στα πλαίσια του σχεδίου του κυβερνόντος κόμματος, για αύξηση των γεννήσεων, με κύριο  σύνθημα,  «τρία παιδιά  σε κάθε οικογένεια», προσπαθεί   να ανακόψει την μείωση των γεννήσεων στην χώρα.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναγγέλλοντας  το νέο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δήλωσε ότι, «το θέμα είναι να μην υπάρξει επουδενί μείωση του νεανικού πληθυσμού».
Το πρόγραμμα της τουρκικής κυβέρνησης,  φέρνει καινοτομίες με σκοπό την προστασία της οικογένειας και του παραγωγικού πληθυσμού, με σκοπό την αύξηση των γεννήσεων.
Βάσει του προγράμματος, θα χορηγηθεί χρηματική βοήθεια σε κάθε μητέρα μετά τη γέννα, το ύψος της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.  Στις εργαζόμενες μητέρες εκτός από άδεια θηλασμού, θα δοθεί και δικαίωμα εργασίας με μειωμένο ωράριο, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα στην χώρα αυτή.
Η κυβέρνηση αποφάσισε το σχηματισμό  μια επιτροπής για την δυνατότητα προσφοράς κοινωνικής βοήθειας σε άπορες οικογένειες. Πέντε χιλιάδες ψυχολόγοι θα εξασφαλίσουν και ψυχολογική βοήθεια στους γονείς, πάνω στο ζήτημα αυτό . Ενώ στα  κυβερνητικά σχέδια  είναι και η μείωση φόρου στους παιδικούς σταθμούς. Από την άλλη πλευρά οι δήμοι στην Τουρκία θα «υποχρεώνονται» να ιδρύουν  παιδικούς σταθμούς.
Τελευταίο μέτρο από την τουρκική κυβέρνηση είναι ην συνεισφορά του κράτους με ποσοστό 15% στις αποταμιεύσεις που θα κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους μέχρι αυτά να νυμφευθούν.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, στην πατρίδα μας για το ίδιος θέμα ελήφθησαν λίγα έως καθόλου μέτρα, για ένα θέμα, εθνικής σημασίας. Κάθε σοβαρό κράτος στην Ευρώπη  , φροντίζει τον δείκτη γεννήσεων , εάν επιθυμεί να συνεχιστεί η ράτσα του λαού του, και στο μέλλον. Στην χώρα μας μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι από το 2010, ο ελληνικός πληθυσμός «γερνάει », απόρροια της οικονομικής κρίσης. Χωρίς έλληνες δεν γίνεται να εφαρμοστεί κανένα μνημόνιο και οικονομικό μέτρο, και προπάντων δεν πρόκειται να υπάρξει Ελλάδα. Επιβιώσαμε σαν φυλή από  πολύ πιο αντίξοες και βάρβαρες συνθήκες, εδώ και χιλιάδες χρόνια, για να φτάσουμε σε αυτό ακριβώς το επίπεδο σήμερα. Το πρόβλημα ξεκινά ότι ακόμη και ένα περάσαμε αρκετά , δεν κατανοήσαμε πως ότι κάνουμε θα το κάνουμε «μόνοι μας», χωρίς να  αναμένουμε βοήθεια από κανέναν. Είναι απλό αλλά  πολύ δύσκολα υλοποιείται, από τους άρχοντες του έθνους μας.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba.html#ixzz3OMjxMyZe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου