Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ...- Σχ.αμφ: Όχι & ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος...Άγιε Λουκά,ακούς;;;Που είσαι;;;


Είπε (!) μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος 
Αργολίδος :

«Με μαγνήτισε ο τίτλος του βιβλίου του Πάπα Φραγκίσκου... Με άγγιξε βαθειά, γιατί διέκρινα ότι πολλά πράγματα με εκφράζουν. Ακολούθησε η πρόσκληση του αγαπητού μου Σταύρου (Ζουμπουλάκη). Δίστασα γιατί ένιωσα ότι μπαίνω σε βαθειά νερά. Οι δισταγμοί μου κάμφθηκαν χάρις στην αγάπη και εκτίμηση που τρέφω στον αγαπητό μου φίλο Σταύρο».
 (αμφ: δηλ. ένας Σταύρος την έκανε τη ζημιά...)

 «Το βιβλίο έχει και ένα ποιμαντικό περιεχόμενο. Ήθελα να το προσεγγίσω από αυτή την οπτική γωνιά. Πως δηλαδή βλέπει ένας ορθόδοξος Επίσκοπος και ποιμένας, αυτά που λέει, κηρύττει και πράττει ένας καθολικός ποιμένας και επίσκοπος και δη ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος»

«Αυτή την ξεκάθαρη εντολή του Χριστού “ποίμενε τα πρόβατά μου”, στο διάβα της ιστορίας, αρκετοί ποιμένες της Εκκλησίας την έχουν λησμονήσει και αντικαταστήσει με άλλα πράγματα … και ο λαός μένει αποίμαντος. Αρκεί κανείς να διαβάσει τον λόγο του Πάπα προς την Κουρία που αριθμεί τα δεκαπέντε νοσήματα που την έχουν προσβάλει (σ.σ. την Εκκλησία!!!). Ένα κείμενο εκπληκτικό, ρωμαλέο, αληθινό, ανυπόκριτο, που καλεί σε αυτοκριτική και μετάνοια»!


Ο έτερος Σεβασμιότατος (Πειραιώς...) απαντά:

«Ος δ’ αν σκανδαλίσει ένα των μικρών τούτων των πιστευόντων εις εμέ, συμφέρει αυτώ, ίνα κρεμασθή μύλος ονικός εις τον τράχηλον αυτού και καταποντισθή εν τω πελάγει της θαλάσσης» (Ματθ.18,6)

Όλο το κείμενο εδώ:

αμφ: "Τι έγινε ρε παιδιά;"
Τι πάθανε όλοι πια;
Το γνωρίζουμε καλά.
Κανέναν δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε!
Πόσω μάλλον, έναν Επίσκοπο...
Όταν όμως "πειράζουν" την πίστη μας, γινόμαστε "λιοντάρια", δίνουμε την μαρτυρία μας & δεν υπολογίζουμε τίποτα!
 (βλ. τους Αγίους 3 Ιεράρχες, που γιορτάζουμε αύριο...) 
Ελπίζαμε πως ο Σεβασμιότατος Αργολίδος είχε κατά οποιονδήποτε τρόπο "παγιδευτεί"...Δυστυχώς όμως κάναμε λάθος!
Όχι μόνο πήγε, αλλά είπε & τα παραπάνω...
Δες, αν θες, όλον τον λόγο εδώ:
http://intv.gr/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=797&Itemid=78
Απίστευτο!!! (Άγιε Λουκά Συμφερουπόλεως...)
Ο καλός Θεός να μας ελεήσει όλους, 
λαό &...Κλήρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου