Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Arch to Arc: Ο Λευτέρης Παρασκευάς επιχειρεί απόψε το πιο ακραίο τρίαθλο του κόσμου!



lefteris-paraskevas
Από το βράδυ, 21 Ιουλίου 2015, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) και με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch), ο Λευτέρηςθα επιχειρήσει να τρέξει σε 15 με 16 ώρες, κατά προσέγγιση, 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ. Στη συνέχεια, θα κολυμπήσει τα μεσάνυχτα της 22ας Ιουλίου 2015 ή τα ξημερώματατης Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, 33,8 χλμ  διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και την Πέμπτη θα κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triomphe) με στόχο όχι μόνο να τερματίσει, αλλά και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των  61 ωρών και 27 λεπτών συνεχούς αγώνα! Ο Λευτέρης θα επιχειρήσει το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα που είναι και το πλέον απαιτητικό, με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεδομένου του συνολικού εγχειρήματος, οι οποίες με βάση τις μέχρι τώρα προβλέψεις αναφέρονται  – στην καλύτερη των περιπτώσεων –  σε 3 έως 5 Μποφώρ ανέμου.
Με το EnduromanArchtoArc, τον τέταρτο και τελευταίο μιας σειράς άθλων, ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική εκστρατεία «TheExtraMile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μέσω της οποίας ο Λευτέρης επεδίωξε να συγκεντρώσει πόρους – τους οποίους θα κατανείμει κατάλληλα το ΜΚΣ «Δεσμός» – για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.
Ο τέταρτος και πλέον επίπονος άθλος του Λευτέρη για το ArchtoArc θα καταγραφεί τηλεοπτικά και θα αποτελέσει το βασικό υλικό σχετικού ντοκιμαντέρ.
paraskevas2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου