Μια σεφ εξηγεί
Εχει ρίζες ελληνικές, έχει μεγαλώσει στα Ψαρά και κουβαλά πάντα και παντού την Ελλάδα πάνω της. Ο λόγος για την σεφ Μαρία Μπερναντί που διαδίδει σε όλο τον κόσμο τα οφέλη της ελληνικής διατροφής. Στο βιβλίο της «Μαγειρική και διατροφή για καλύτερη υγεία» παραθέτει συνταγές αλλά και μυστικά διατροφής, όλα χτισμένα πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων.
Η φιλοσοφία της Μπερναντί για το μαγείρεμα συμπηκνώνεται σε αυτό που υποστήριζε και ο Ιπποκράτης: «Κάντε τα τρόφιμα το φάρμακό σας». Η ίδια συνηθίζει να λέει ότι «ό,τι βρίσκεται πάνω στο τραπέζι έχει επίδραση στο σώμα σας».
Ακολουθούν 10 τιπς τις σεφ, εμπνευσμένα από τους αρχαίους Ελληνες τα οποία θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε υγιεινά γεύματα, να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό και ίσως να αδυνατίσετε:
Εξηγεί ακόμη ότι από τα αρχαία χρόνια οι σαλάτες περιελάμβαναν «σως, από ελαιόλαδο και ξύδι, λεμόνι, αλάτι, μέλι και βότανα».
Πειραματιστείτε, αφήστε τις αισθήσεις σας να... μαγειρέψουν, να σας οδηγήσουν αυτές στην ποσότητα ενός συστατικού που θα καταλήξετε τελικά να βάλετε μέσα. Μην φτιάχνεται συνταγές που επιβάλλουν να μετράτε μέχρι και το τελευταίο γραμμάριο τα υλικά.
Ακολουθούν 10 τιπς τις σεφ, εμπνευσμένα από τους αρχαίους Ελληνες τα οποία θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε υγιεινά γεύματα, να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό και ίσως να αδυνατίσετε:
- Πάντα να ξεκινάτε το γεύμα σας με μια σαλάτα
Εξηγεί ακόμη ότι από τα αρχαία χρόνια οι σαλάτες περιελάμβαναν «σως, από ελαιόλαδο και ξύδι, λεμόνι, αλάτι, μέλι και βότανα».
- Κάντε το μαγείρεμα μια εμπειρία
Πειραματιστείτε, αφήστε τις αισθήσεις σας να... μαγειρέψουν, να σας οδηγήσουν αυτές στην ποσότητα ενός συστατικού που θα καταλήξετε τελικά να βάλετε μέσα. Μην φτιάχνεται συνταγές που επιβάλλουν να μετράτε μέχρι και το τελευταίο γραμμάριο τα υλικά.
- Απολαύστε το γεύμα σας
- Χρησιμοποιείστε βότανα!
- Βάλτε τα πράσινα λαχανικά παντού
- Χρησιμοποιήστε αγνά υλικά που ξέρετε την προέλευσή τους
- Φροντίστε η μαγειρική να είναι απλή
- Προσθέστε λίγο τυρί
- Τυλίξτε
- Απολαύστε το επιδόρπιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου