Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Πολωνία: Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι!




Μια εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα, η οποία κρατήθηκε με μηχανήματα στη ζωή επί 55 ημέρες, έφερε στον κόσμο ένα πρόωρο βρέφος η κατάσταση του οποίου "δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα σοβαρές επιπλοκές", όπως έγινε γνωστό σήμερα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βρότσλαβ, στην Πολωνία.
"Το αγόρι γεννήθηκε στις αρχές του έτους, κατά την 26η εβδομάδα της κύησης. Ζύγιζε 1.000 γραμμάρια. Μετά από τρεις μήνες, η κατάσταση της υγείας του αντιστοιχεί με εκείνη ενός πολύ πρόωρου μωρού, χωρίς επιπλοκές. Μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο" δήλωσε η Μπάρμπαρα Κρόλακ Όλεϊνικ, η επικεφαλής του τμήματος νεογνολογίας.
"Είναι πολύ σπάνιο να συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη 17-18 εβδομάδων για τόσο μεγάλο διάστημα", υπογράμμισε.
Η μητέρα του παιδιού, ηλικίας 41 ετών, έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο. Όταν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αυτό οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Όλη η οικογένειά της όμως εξέφρασε την επιθυμία να σωθεί το βρέφος που κυοφορούσε, είπε η Κρόλακ-Όλεϊνικ.
"Ήταν μια μακρά μάχη 55 ημερών. Εμείς οι νεογνολόγοι ελπίζαμε να μεγάλωνε ο μικρός όσο το δυνατόν περισσότερο όμως μια μέρα διαπιστώσαμε ότι κινδύνευε πραγματικά η ζωή του και επιλέξαμε να τον φέρουμε στη ζωή" με καισαρική, εξήγησε.
Μετά από τρεις μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, το αγοράκι ζυγίζει πλέον τρία κιλά, αναπνέει μόνο του και τρώει κανονικά με το μπιμπερό. Στο εξής "θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να περιμένουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί", κατέληξε η γιατρός.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου