Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Γιατί τελικά γκρεμίστηκε η "Εκκλησία" στο Βοτανικό; Υπήρχε ενορία με το όνομα, "Παναγία, η Ελευθερώτρια";

(Οφείλουμε μετά τη χθεσινή δημοσίευση να κοινοποιήσουμε την ανακοίνωση, που η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εξέδωσε σήμερα λόγω του σάλου που έγινε στο διαδίκτυο μετά την είδηση που όλοι είδαμε ...
Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που, απ΄ότι φαίνεται, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι όπως φάνηκαν...
Δε σημαίνουν όλα αυτά βέβαια πως το να κτιστεί ένα τέμενος στο κέντρο της Αθήνας, στο όνομα της "πνευματικής ευρυχωρίας" έχει την οποιαδήποτε βάση λογικής και δεν θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε ούτε εμείς, ούτε πολύ περισσότερο όσοι αποφάσισαν να σύρουν τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό σε μια τέτοια αυτοκαταστροφική παραχώρηση... 

ο "αμφοτεροδέξιος" & οι συν αυτώ.... )

Γιατί γκρεμίστηκε η εκκλησία στο Βοτανικό
Σήμερα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση λόγω του σάλου που έγινε στο διαδίκτυο με την οποία αναφέρει πως:
“Προς ενημέρωση του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημειώνεται ότι δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”, ο οποίος υπάγεται στη δικαιοδοσία είτε της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή νομικού προσώπου Αυτής, είτε της Εκκλησίας της Ελλάδος ή νομικού προσώπου Αυτής.
Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε κατασκευή υφίσταται σε στρατιωτική έκταση αρμόδια είναι, σύμφωνα με το Νόμο, η αντίστοιχη στρατιωτική υπηρεσία”.
Πολλοί δυστυχώς χρήστες του διαδικτύου δεν αντιλήφθηκαν ακόμη πως η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπή Αθηνών σημαίνει δυο απλά και κατανοητά πράγματα.
Α) Ουδέποτε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έδωσε άδεια ώστε να ανεγερθεί ναός της μέσα στο Βοτανικό.
Β) Ουδέποτε Ιερέας της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε Θεία Λειτουργία εντός αυτού του ναού.
Εάν λοιπόν ο ναός αυτός δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος σε ποιον ανήκει;
Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποιώντας καταρχάς το δημοσίευμα από 04.11.2016 του www.newsit.gr
Στο ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη με τίτλο To newsit μέσα στον χώρο του Βοτανικου – Το… hot spot της έντασης
Διαβάζουμε τα εξής:
«Εκκλησάκι είχαν δημιουργήσει οι καταληψίες στο χώρο που προορίζεται για την ανέγερση του Τεμένους στο Βοτανικό, με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής.
Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος έκαναν λόγο για…εκκλησία με Αγία Τράπεζα στο εσωτερικό του χώρου. «Θα γκρεμίσουν την εκκλησία για να φτιάξουν το τζαμί;», αναρωτήθηκε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής.»
Στην αυτοψία που έκανε λοιπόν το www.newsit.gr αυτό που μπορούν να δουν όλοι στο παρακάτω βίντεο μόνο ιερό ναό δεν θυμίζει.
Σημειώστε την ημερομηνία του ρεπορτάζ  04.11.2016, διότι είναι η ίδια ημέρα που έγινε η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του Βοτανικού από τους καταληψίες, δείτε παρακάτω και το ρεπορτάζ του STAR TV 22.10.2016 που δείχνει από κοντά το λεγόμενο εκκλησάκι.
Λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα της εκκένωσης αλλά και το ποιοι είχαν κάνει την κατάληψη  μπορείτε να δείτε εδώ στο ρεπορτάζ του CNN.gr
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία λοιπόν ο ευφυής άνθρωπος διερωτάται τι ήταν λοιπόν το εκκλησάκι που κατεδαφίστηκε και σε ποια εκκλησία άνηκε εφόσον ουδεμία σχέση είχε με την Εκκλησία της Ελλάδος;
Επικοινωνήσαμε με τον π. Παύλο Αμανετόπουλο Μητροπολίτη Αττικής Παλαιού Εορτολογίου ώστε να δούμε αν τουλάχιστον το εκκλησάκι αυτό άνηκε στο Παλαιό Εορτολόγιο και αν ναι γιατί δεν έγινε κάποια διαμαρτυρία από την Εκκλησία του Παλαιού Εορτολογίου για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.
Η απάντηση του είχε ήδη δοθεί με την ανάρτηση του στο Facebook στη οποία και μας παρέπεμψε.
Αναφέρει μεταξύ άλλων
«Επειδή από το πρωί διαβάζω διάφορα άρθρα για το Εκκλησάκι στο Βοτανικό ακούστε την αλήθεια όσοι θέλετε να την μάθετε.
Το Εκκλησάκι ήταν του παλαιού ημερολογίου ουδέποτε ήταν στο νέο γι αυτό σταματήστε ανεγκέφαλοι να βρίζετε τον Αρχιεπίσκοπο του Νέου κ. Ιερώνυμο. Δεν είχε ΠΟΤΈ καμία σχέση ο άνθρωπος αυτός.
Δισυπόστατη εκκλησία ήταν Παναγιά Ελευθερωτρια και Αγία Τριάδα και μάλιστα είχε δωθει δωρεά ώστε να γίνει και δεύτερη Αγία Τράπεζα.
Το Εκκλησάκι το έχασαν γιατί δεν άκουγαν οι διάφοροι «πατριώτες» «στρατηγοί» οι οποίοι ζούσαν σε μια δική τους ουτοπία.
Δυστυχώς χάθηκε ένα Εκκλησάκι που θα μπορούσε εάν γινόντουσαν ΣΟΒΑΡΕΣ ενέργειες να το σώζαμε.
Το μόνο που είχανε κάνει στο Εκκλησάκι ήτανε μία λειτουργία και ένας αγιασμός. Ούτε εγκαίνια ούτε θυρανοίξια τίποτα όλα στο πόδι και ανορθόδοξα πότε ορθόδοξα.
Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία. Πότε δεν το αγάπησαν ποτέ δεν το είδαν ως Εκκλησία απλά έκαναν την δουλειά τους που εκ του αποτελέσματος ήταν λάθος.»
Χωρίς θυρανοίξια λοιπόν το εκκλησάκι σύμφωνα με τον π.Παύλο, άραγε καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό όσοι από χθες κοινοποιούν την είδηση περί κατεδάφισης ναού και μάλιστα υβρίζουν και χυδαία τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;
Σημαίνει πολύ απλά πως ο καθένας δίχως τις προβλεπόμενες από την Εκκλησία διαδικασίες και άδειες δεν μπορεί να στήσει ούτε προσκυνητάρι πόσο μάλλον εκκλησία όπως μερικοί λένε πως υπήρχε και κατεδαφίστηκε στο Βοτανικό!!!
Σύνταξη – Έρευνα: orthodoxia.online

~ Σχόλιο "αμφ.":
Επειδή κάποιοι το ζητούν.
Καμία δυσκολία δεν έχουμε να ζητήσουμε συγνώμη.
Αυτό που κάναμε βέβαια ήταν να αναδημοσιεύσουμε την είδηση,χωρίς καν δικά μας σχόλια.
Όταν είδαμε πως τα νέα της επόμενης μέρας διέψευδαν τα της προηγούμενης, πράξαμε το αυτονόητο.
Αν πικράναμε κάποιον έστω και με την αναπαραγωγή της είδησης,ειλικρινά ζητάμε συγνώμη.
Από την άλλη,ο εφησυχασμός και η κωλυσιεργία δεν παύουν να υπάρχουν,όσον αφορά την αποδοχή της κατασκευής του τεμένους.
Απ'όλες τις πλευρές,που αφορούν τις δικές μας ευθύνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου