Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Θαύμα κατά την Εκταφή του Μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας Παύλου... (Φωτό)


Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την λεπτομέρεια από την ταφή του Μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας Παύλου (το 2009).

Στην δεύτερη την Αφθαρσία μετά την εκταφή του ύστερα απο 10 χρόνια!

Ποιος είναι ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας Παύλος;
Γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1914 στο χωριό Κούτσαντσι της Σλαβονίας (σήμερα ανήκει στην Κροατία). Έμεινε ορφανός σε μικρή ηλικία. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου. Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πήγε ξανά στο Βελιγράδι, ως πρόσφυγας και εργάστηκε σε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Εργάστηκε ακόμη και ως οικοδόμος. Το 1948 εκάρη μοναχός και μέχρι το 1955 ανήκε στη Μονή Ράτσια. Το 1954 χειροτονήθηκε ιερομόναχος και το 1957χειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης. Από το 1955 ως το 1957 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, εξελέγη επίσκοπος Ράσκας και Πρίζρεν, στο Κόσοβο.
Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Πεκίου, Μητροπολίτης Βελιγραδίου και Κάρλοβτσι και Πατριάρχης Σερβίας την 1η Δεκεμβρίου1990 με τον αποστολικό τρόπο, δηλαδή με κλήρωση από εκλεγέν τριπρόσωπο. Αναφέρεται ότι ήταν ίσως ο μοναδικός των Μητροπολιτών ο οποίος δεν επιθυμούσε να εκλεγεί Πατριάρχης.
Ήταν ασκητική μορφή, και ασκητική ήταν και η ζωή του. Κατάφερε να ποιμάνει τους Σέρβους σε μια εποχή δύσκολη, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και να γίνει σύμβολο ενότητας του σερβικού λαού εν μέσω των πολέμων που ακολούθησαν.
Τον Οκτώβριο του 2008 ζήτησε να παραιτηθεί από το Θρόνο, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τη Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας[3]. Ο πατριάρχης Παύλος απεβίωσε στις 15 Νοεμβρίου 2009.
πηγές: 1  2  3

(Μας έστειλε ο Σημαντήρης Ευστράτιος).

"συν αυτώ" ΥΓ:
* Επειδή κυκλοφορεί πολύ σε ιστοσελίδες στην Ελλάδα (και μεις έτσι την βρήκαμε), εκθέτουμε στην αγάπη σας κάποιες από τις επιφυλάξεις που μας έστειλαν για τΙς συγκεκριμένες 2 φωτογραφίες.
Η πρώτη σχετίζεται με το χρώμα των αμφίων, που πρέπει να μας προβληματίσει, παρότι γνωρίζουμε πως στην ανακομιδή γίνεται συχνά αλλαγή αμφίων...
Και η δεύτερη πως σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του εξωτερικού (εδώ) αποδίδονται σε έναν επίσης αγιασμένο Ιεράρχη, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, στο Τέξας.
"Απλά πρόκειται για άλλο πρόσωπο, αλλά το θαυμαστό παραμένει..." , όπως σωστά παρατηρεί η Β.Παπαδημητρίου, που το ανακάλυψε για μας.
Όλα αυτά στην κρίση σας και όποιος έχει χρόνο και διάθεση ας το ψάξει παραπάνω.
(Και να μας πει και μας όποιο νέο προκύψει)
Όπως και να΄χει...
Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού!!!

Αυτό και μόνον...

4 σχόλια:

  1. Οι φωτογραφίες είναι του σκηνώματος του Δημητρίου Αρχιεπισκόπου Ντάλλας στην Αμερική.
    Η εκταφή του έγινε στις 5 Μαρτίου του 2015.Να με συγχωρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι εσείς να μας συγχωρείτε... Κρατήσαμε την αρχική ανάρτηση, γιατί αυτή κυκλοφορεί στα ελληνικά ιστολογια. Επιβεβαιώνει και σεις τις αρχικές μας αμφιβολίες. Τις ευχές και των 2 να έχουμε...

      Διαγραφή
  2. Ντάλλας: Βρέθηκε άφθαρτο το λείψανο του αρχιεπισκόπου Δημητρίου Royster
    http://o-nekros.blogspot.com/2016/03/royster.html
    Ας έχουμε την ευχή και των δύο.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή