Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Romanov Family: Faith in God to the End


(by Ioanna Papoutsi)

 - Ολόκληρη η σειρά με ελληνικούς υποτίτλους: ΕΔΩ

* Σχετική ανάρτηση με το συγκλονιστικό βιβλίο από την 
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού 
(ως υπενθύμιση...):

~ Οι άγιοι βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ - Εκατό και δυο χρόνια από το μαρτύριό τους. Όσα δεν μπόρεσε να κρύψει η σιωπή...



...Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, έπειτα από μακρόχρονη και εντατική έρευνα, παραδίδει με ιδιαίτερη χαρά στους Έλληνες αναγνώστες την Βιογραφία των Αγίων Βασιλομαρτύρων Ρομάνοφ. Κυριώτερος λόγος για τον οποίο η Μονή αποφάσισε να υλοποιήσει την παρούσα έκδοση είναι η ιδιαίτερη αγάπη προς του ''αδικημένους'' αυτούς Αγίους, όπως ονόμαζε και ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης τον Όσιο Ισαάκ τον Σύρο, εξαιτίας των συκοφαντιών που ακόμη υφίστανται από τους εχθρούς της αλήθειας. 
Ανομολόγητα αδικημένοι υπήρξαν και οι Άγιοι Βασιλομάρτυρες, διότι η αντίθεη προπαγάνδα κατόρθωσε να διαστρεβλώσει τόσο πολύ την αλήθεια σχετικά με την ζωή τους, ώστε η συνείδηση πολλών ανθρώπων να παραμένει μέχρι και σήμερα δηλητηριασμένη.
Η αλήθεια ωστόσο είναι φως. Και το φως δεν μπορεί να μένει κρυμμένο. Ήταν θέμα χρόνου να λάμψει σε ολόκληρη την Οικουμένη το κάλλος της Αρετής αυτής της Οικογένειας, η οποία έζησε με υποδειγματική Χριστιανική αγάπη και παραδόθηκε στο Μαρτύριο με απόλυτη πίστη στο Θέλημα του Θεού.
Από την Εισαγωγή του βιβλίου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού: ''Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ, όσα δεν μπόρεσε να κρύψη η σιωπή''. Εκδόσεις ''Άθως''.
Αποτέλεσμα εικόνας για ''Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ, όσα δεν μπόρεσε να κρύψη η σιωπή''


Απολυτίκιον Αγίων Βασιλομαρτύρων Ρομάνοφ.
Ήχος γ'. Θείας πίστεως.
Θείω στέμματι καταστεφθέντες και βασίλειον ευρόντες χάριν, αρεταίς θεοπρεπώς διελάμψατε, ου την επίγειον δόξαν ποθήσαντες, αλλά του Πνεύματος κάλλος το άφθορον όθεν, Άγιοι Ρομάνοφ Βασιλομάρτυρες, πρεσβεύσατε σωθήναι τας ψυχάς ημών.
   ~ Δείτε τελειώνοντας και αυτό το βίντεο 

2 σχόλια:

  1. Χαίρετε, υπάρχει ολόκληρη η σειρά με ελληνικούς υποτίτλους. Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEM95JSxM6FScvtptRXom9dTNjSQDDWJy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σας ευχαριστούμε!
      Η ανάρτηση συμπληρώθηκε με την επισήμανσή σας.
      Ο Θεός μαζί μας...

      Διαγραφή