Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ούτε στο σκήνωμα του Αγίου Νεκταρίου δεν επετράπη η είσοδος...


Το σκήνωμα του Αγίου Νεκταρίου κατά την μεταφορά του απ'το Αρεταίειο Νοσοκομείο στην Αθήνα 
-όπου εκοιμήθη- στην Μονή Αγίας Τριάδος στην Αίγινα για την εξόδιο Ακολουθία.
Χρειάστηκε ένα βράδυ να παραμείνει στο Πειραιά.
Επειδή ο Άγιος ήταν τόσο συκοφαντημένος,ακόμα και νεκρός, δεν του επετράπη η είσοδος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στον Πειραιά.
Η φωτογραφία απεικονίζει τον Άγιο να διανυκτερεύει εκτός του Ναού με τις πόρτες κλειστές.
Αλλιώς τα εννοούν οι άνθρωποι, αλλιώς τα βλέπει ο Θεός!
Δεκαετίες μετά,το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ζητά Συνοδικώς συγγνώμη για την αδικία που προξένησε στον Άγιο - δηλαδή την άδικη συκοφαντία,την παράνομη εκθρόνιση άνευ απολογίας και την εκδίωξη Του απ'την Αλεξάνδρεια - που στην ουσία ήταν η αρχή των δεινών που ακολούθησαν τον Άγιο στον υπόλοιπο επί γης βίο του...


πηγή 

2 σχόλια:

  1. Απλά Σταυρο μου τώρα που πλησιάζει και η γιορτή σου μια παρατήρηση επιπλέον σε αυτή την τόσο μεγάλη αλήθεια..
    Όσο συκοφαντήθηκε και απαξιώθηκε εν ζωή...τόσο τιμήθηκε και τιμάται μετά Κοιμήσεως του..
    Δεν είναι τυχαίο πως αυτός στον οποίο δεν επετράπη ούτε κεκοιμημένος να εισελθει στον ναό αλλά να περιμένει έξω από την κλειστή πόρτα...έγινε ο Άγιος με τις περισσότερες εκκλησιές αφιερωμένες στο όνομα του μετά την Παναγια μας που τόσο την λάτρεψε και τόσο τον αγάπησε και τον στήριξε.
    Είναι απίστευτο αλλά είναι απόλυτα αληθινό.
    Επίσημα δε ο Μ. Πειραιώς σε ομιλία του είπε πως κάποτε πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό που έγινε στην ΜηυρΜητρό μας και να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τον Αγιο...
    Το άκουσα σε πανηγυρική ομιλία του ζωντανά από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας περίπου πριν από δύο χρόνια αν δεν κάνω λάθος..
    Καλή νέα σχολική χρονιά σε μαθητές και δάσκαλους.
    Ο Θεός να αναπαύσει μετά των αγίων τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας μαζί με τις προσευχές μας και να δινει σε εμάς διναμη κουράγιο και ευλογία να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια θέση κάπου στην κερκίδα ας ενιεί και "τέρμα Θεού" που λένε αρκεί να είναι "Θεου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή