Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

"Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία και τους νεκρούς πρέπει να τους σεβόμαστε. Έτσι μας έμαθαν, έτσι μεγαλώσαμε, έτσι πρέπει να πράξουμε. Και ας μη μας σέβονται..."

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα
Ήθελα από εχθές να γράψω κάτι για το ανθρώπινο δράμα που λαμβάνει χώρα στη γειτονική Αλβανία και δεν έβρισκα τα λόγια.
(Διάβασα δυστυχώς και κάποιες απύθμενες αηδίες σήμερα...)

Απάντηση σε όλους η συγκινητική ανάρτηση κοπέλας από τη Βόρειο Ήπειρο:
                                                                 "Μουδιασμένους παρατηρώ αρκετούς συμπατριώτες μου, να αντιδράσουν στον φονικό σεισμό της Αλβανίας. Στάση που έχει τα αίτια της στην αντιμετώπιση της εκάστοτε Αλβανικής κυβέρνησης που δεν σέβεται αλλα κυνηγάει οτιδήποτε Ελληνικο και ακόμη προσπαθεί να ριζώσει τον φόβο στην ΕΕΜ.

Από χτες ο φόβος όμως κυρίευσε και όλους τους Αλβανούς. Δεκάδες ζωές (κάθε ηλικίας) χάθηκαν κάτω απ' τα συντρίμμια, πολλοί δίνουν μάχη στα νοσοκομεία και αρκετοί αγνοούνται. Δυστυχώς, τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν σύνορα!

Παρά τα προβλήματα μας με αυτή τη χώρα, μπροστά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής και στον πόνο πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό. Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία και τους νεκρούς πρέπει να τους σεβόμαστε. Έτσι μας έμαθαν, έτσι μεγαλώσαμε, έτσι πρέπει να πράξουμε. Και ας μη μας σέβονται!

Η Ελλάδα χτες αποτέλεσε παράδειγμα με την άμεση αντίδραση της. Οι Βορειοηπειρώτες που ζουν εκει, συγκεντρώνουν βοήθεια για τα θύματα. Δεν έχει σημασία πως θα εκτιμηθεί η στάση αυτή. Αυτό που μετρά είναι η ανθρωπιά! Και οι Έλληνες ποτέ δεν έπαψαν να τη δείχνουν, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές!"

Δαμιανός Τσάγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου