Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ενώνουμε τις προσευχές μας με τους Αγιορείτες Πατέρες (και αδελφούς μας...)

 : Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην .




Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή και ανεγνώσθησαν ειδικές ευχές για την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την οικουμένη.
Μαζί με τους πατέρες της Μονής προσευχήθηκαν και επισκέπτες που παραμένουν εντός του Αγίου Όρους, ύστερα από τη πρόσφατη απαγόρευση εισόδου και εξόδου προς το Άγιον Όρος, καθώς και αστυνομικοί και λιμενικοί.
Την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 στις 21:00, ενώνουμε τις προσευχές μας στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεστεί στο Άγιο Όρος, αφιερωμένη στην Παναγία και στον Άγιο Χαράλαμπο για την πανδημία του κορωνοϊού.
{Δική μας επισήμανση: Με την βεβαιότητα όμως πως το αίτημά μας θα εκπληρωθεί...}
Όλοι καλούμαστε να συνταχθούμε με τις προσευχές των Αγιορειτών Μοναχών ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας απαλλάξει από τον ιό.
1~ Δεχτήκαμε προ ημερών ένα σχετικό mail με την σημερινή μας ανάρτηση.
Σας το καταθέτουμε. 
Θερμές ευχαριστίες στον αποστολέα του.

"Αγαπητό ιστολόγιο,
Συγχαρητήρια για το θεάρεστο έργο σας. 
Στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε πρέπει να επικαλούμαστε τη Χάρη της Παναγίας για να ενισχυόμαστε και να αντλούμε δύναμη. 
Η Ιστορία μας δείχνει ότι σε ανάλογες περιστάσεις η Αγία
Ζώνη της Παναγίας μας απάλλαξε τον τόπο μας από λοιμούς και άλλες συμφορές. 

Σας αποστέλλουμε τον κάτωθι σύνδεσμο όπου αναφέρονται θαύματα της Αγίας Ζώνης προκειμένου να τα επικοινωνήσετε. 

https://www.pemptousia.gr/2019/06/thavmata-agias-zonis-meros-1o/

Καλή δύναμη στο έργο σας.
Με εκτίμηση

Με εκτίμηση,
Ι.Α "


2 ~ "Να είναι αυτή η Παρασκευή;"
Ο μακαριστός άγιος Γέροντας Κύριλλος, Ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαβίδ, γνήσιος υποτακτικός και άξιος διάδοχος του Οσίου Ιακώβου, πριν λίγες ημέρες εμφανίσθηκε σε κάποιον Χριστιανό , που τον αγαπούσε πολύ, (και όχι στον Ηγούμενο της Μονής Γέροντα Γαβριήλ, όπως λανθασμένα έχει γραφεί στο διαδίκτυο), προτρέποντάς τον να μην το βάλει κάτω , παραμένοντας ψύχραιμος, και ότι σύντομα μια Παρασκευή δια θαύματος θα εκλείψει το θέμα αυτο (με τον ιό)...

Ας έχουμε την ευχή του αγίου Γέροντά μας, που όπως βλέπουμε, δεν μας εγκαταλείπει και η αγάπη του μας στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας...
(από την Sofia Kalogirou)

1 σχόλιο: