Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

* Καλό Παράδεισο Μανώλη Γλέζο!


Καλό Παράδεισο !
Σε σένα που μας δίδαξες αγνό πατριωτισμό με την κορυφαία πράξη αντίστασης της 30ης Μαΐου του 1941, να κατεβάσεις τη σβάστικα από την Ακρόπολη.

Σχέδιο του Πικάσο εμπνευσμένο από την πράξη του Γλέζου
Το σχέδιο γίνεται πρωτοσέλιδο στην Humanit με τίτλο
«Το μολύβι του Πικάσο σε βοήθεια του Ηρωα της Ακρόπολης».


Σε σένα που μας δίδαξες κορυφαίες αρετές. Όταν πήγε ο Γερμανός πρέσβης να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο και προσπάθησε η τότε πρόεδρος της Βουλής να τον εμποδίσει.
Σηκώθηκες από τη θέση σου ανάμεσα στους επισήμους, και παραμερίζοντας την "σιδηρά κυρία", πήρες από το χέρι τον πρέσβη, για να καταθέσει το στεφάνι. 

Και ολοκληρώνοντας την απίστευτη αυτή πράξη συγχώρησης, σε ακούσαμε να λες μετά το συμβάν όταν σε ανακήρυξαν επίτιμο δημότη Διστόμου: «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Τα λόγια αυτά παίρνουν άλλη αξία και διάσταση όταν τα προφέρει ένας ευρωβουλευτής που έχει ως βασική αποστολή του να κάνει γνωστό στην Ευρώπη το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Και που όταν το κόμμα με το οποίο κατέβηκες στις εκλογές λοξοδρομεί, δεν διστάζεις να πεις «θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου, για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε! Μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από μένα ποτέ».

Απέδειξες πως ο χαρακτήρας φτιάχνει τα... γεράματα. Όχι τα γεράματα τον χαρακτήρα! Γιατί, όπως εύστοχα γράφτηκε "το καλό κρασί μεστώνει και βαθαίνει τ άρωμα του με τον πέρασμα του χρόνου, όταν έχει μπει και ωριμάσει στα κατάλληλα βαρέλια..."

Σε σένα που πέρασες 13 φορές τα Χριστούγεννα στη φυλακή, ενώ μερικές φορές περίμενες την εκτέλεση, αφού είχες καταδικαστεί  σε θάνατο.
 
Σε σένα που είπες ξεκάθαρα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:
«Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα» υπαινισσόμενος την περίπτωση Χαρίλαου Φλωράκη που αν και πέθανε εν μετανοία, κάποιοι αποφάσισαν αντ' αυτού να του κάνουν πολιτική κηδεία.

Γιατί ο Χριστός "αναπαύεται εκεί
που εμείς δεν μπορούμε να δούμε
και στο κάτω - κάτω δεν μας πέφτει λόγος ".

Γι' αυτό θα δούμε τεράστιες εκπλήξεις στον Παράδεισο! 
(Αλλά για να τις δούμε η μοναδική προϋπόθεση είναι να' μαστε εκεί. 
Πάση θυσία...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου