Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

* Μετέφερε δωρεάν ένα 3χρονο παιδί με καρκίνο σε απόσταση 1300 χλμΟ Αλεσάντρο Μπελαντόνι (Alessandro Bellantoni) είναι οδηγός ταξί και ζει στην Ιταλία.

Στις 28 Απριλίου εν μέσω πανδημίας μαθαίνει πως ένα τρίχρονο κορίτσι που πάσχει από καρκίνο, πρέπει επειγόντως να μεταβεί από την περιοχή
Βίμπο Βαλέντια (Vibo Valentia) στο νοσοκομείο "Bambino Gesù" ("το μωρό Ιησούς") της Ρώμης για έναν ογκολογικό έλεγχο.


Η Ιταλία ζει την τραγωδία του covid 19, είναι κομμένη στα δύο και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τη μεταφορά του μικρού κοριτσιού.

Τότε ο Αλεσάντρο παίρνει τη μεγάλη απόφαση και μεταφέρει τη μικρή μαζί με τη μαμά της στον προορισμό τους διανύοντας συνολικά (πήγαινε - έλα) 1.300 χιλιόμετρα.Κι όταν μαμά και μικρή επέστρεψαν χαρούμενες στο σπίτι τους και ζήτησαν να μάθουν από τον Αλεσάντρο την αμοιβή του, εκείνος τους είπε: «το ταξίδι είναι δώρο από μένα!». Τόσο απλά!

Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος Sergio Matarella του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη της Δημοκρατίας, κατατάσσοντάς τον μαζί με γιατρούς, νοσηλευτές και κληρικούς στους ήρωες της πανδημίας. 


"Έχω κι εγώ παιδί με αναπηρία και καταλαβαίνω", είπε ο Αλεσάντρο. "Στο δρόμο προς τη Ρώμη σταμάτησα στο Cosenza για να πιω καφέ. Εκεί μας βρήκε η Τροχαία. Τους έδειξα τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούσαν τη μετακίνηση. Οι αστυνομικοί ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας. Μάλιστα μας κέρασαν και τον καφέ!
Όσο για τα έξοδα, πραγματικά δεν ήθελα τίποτα. Η οικογένεια της μικρής επέμενε πάρα πολύ και στο τέλος μου γέμισαν το ρεζερβουάρ με βενζίνη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μικρή πάει καλά, σύμφωνα τις εξετάσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου