Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Γιατί άφησα τα new age και έγινα ξανά Χριστιανή Ορθόδοξη;

"Aυτό το βίντεο δεν έχει σκοπό να προσβάλει τα πιστεύω κανενός. Μιλάω με βάση την εμπειρία μου και την έρευνα που έχω κάνει για χρόνια."

"Κάντε όσα dislike θέλετε, κράξτε όσο θέλετε. Νιώθω ότι πρέπει να τα πω."

Γιόγκα, ρέικι, νέα εποχή.

(από την Αναστασία Σουσώνη) 

8 σχόλια:

  1. Μπράβο κοριτσάκι μου...ο Θεός μαζί σε ου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ασχολήθηκες με πολλά διαφορετικά πράγματα, θετικά και αρνητικά μαζί.
    Θεωρώ όμως λόγω αυτού και του νεαρού της ηλικίας σου δεν θα μπορούσες να τελειοποιήσεις τεχνικές ή να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα σε κάθε μια από τις new age practices.
    Πως μπορεις να βάλεις στην ίδια κατηγορία για παράδειγμα τα ταρό με την γιόγκα ή το ρεικι;
    Αυτό από μόνο του έχει άκρως μεγάλη πολικότητα.
    Πάντως εκτός από την Καινή διαθήκη θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το βιβλίο Urantia.
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τις εμπειριες σου αλλά έχω μια ερώτηση...
    Όπως και πριν μετέδιδες τις εμπειριες σου προτρέποντας ανθρώπους να εν ασχοληθούν με new age practices, πως τώρα είσαι τόσο σίγουρη ότι είσαι σωστή;
    Αυτό που θέλω να πω με την ερώτηση μου είναι ότι την πάτησες μια φορά που ένιωθες σίγουρη, υπάρχει περίπτωση να πέφτεις πάλι έξω πάλι;
    Γενικά θεωρώ ότι δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα. Και από την στιγμή που υπάρχουν ενέργειες και οντότητες γύρω μας είναι και αυτές μέρος του κόσμου μας ασχέτως αν είναι καλές ή κακές.
    Η επιλογή του να διαλέξεις στρατόπεδο όμως είναι πάντα δική σου. Αυτό λέγετε Ελευθέρα Βούληση και είναι το μεγαλύτερο δώρο που σου έδωσε ο Θεός.
    Μόνο και μόνο γι αυτό είσαι κι εσυ ένας Θεός. Γιατί σε έπλασε καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Του δεν σου έδωσε μόνο τα χαρακτηριστικά Του. Γι αυτό σου έδωσε το μυαλό να αμφισβητείς, να καταστρέφεις, να δημιουργείς, να αναπτύσσεσαι, να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις από τα λάθη σου, να εξελίσσεσαι. Το στίγμα που αφήνεις σε αυτή την ζωή είναι πάντα αυτό που επιλέγεις εσυ να είναι. Ελευθέρα Βούληση λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και ρωτάς την κοπέλα αν μου επιτρέπεις θα σου απαντήσω κι εγώ. Είναι η καρδιά σου που σε πληροφορεί πως τώρα δεν κάνεις λάθος. Είναι το ότι πριν έψαχνες, μάθαινες αλλά και πάλι ήσουν ανήσυχος και συνέχιζες να ψάχνεις, ήσουν συνεχώς αναζητητής της αλήθειας (κι όσο κι αν προβάλλεται θετικά το να είσαι αναζητητής, ε το θέμα είναι να βρεις και κάποτε, όχι μόνο να ψάχνεις). Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο,ο Χριστός είπε: "Εγώ είμαι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή" και έτσι είναι και σε διαβεβαιώνει μέσα σου η καρδιά σου. "Έρχου και Ίδε"-έλα και δες μόνος σου είπε ο Φίλιππος στο φίλο του και έγιναν και οι 2 μαθητές του Χριστού. Αν δεν το βιώσεις κανείς δεν μπορεί να σε πείσει με τα λόγια.Κι εγώ βίωμα σου μεταφέρω. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  4. Η Παναγία πάντα μαζί σου. Μου θύμισες τον Kenneth Clauss όταν μιλούσες για τον υπέροχο άνθρωπο που γνώρισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να σε συγχαρώ για το θάρρος σου γιατί αυτό που κάνεις είναι ομολογία πίστης και μαρτυρία Χριστού και για την αίσθηση ευθύνης που νιώθεις απέναντι σ' αυτούς που παραπλάνησες -"πλανώντες και πλανώμενοι", ο Θεός να μας συγχωρέσει και να μας βοηθήσει να επανορθώσουμε όσο μπορούμε-Ευτυχώς είχες ακούσει την Αλήθεια στα παιδικά σου χρόνια, είχες βάσεις κι έτσι μπορούσες να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά και πάλι ο Θεός, λένε και πιστεύω, πως δεν αφήνει να χαθούν αυτούς που τον ψάχνουν και τον διψάνε πραγματικά. Ψάξε και τον π. Σεραφείμ Ρόουζ, αμερικανό που έγινε ορθόδοξος μοναχός με πνευματικό τον Αγ. Ιωάννη Μαξίμοβιτς. Αυτός μίλησε για τους κινδύνους του New age από τη δεκαετία του 70. Επίσης από προσωπική εμπειρία σου λέω πως μόνο να διαβάζεις δεν είναι αρκετό. Όλοι οι άγιοι γεροντάδες,και οι σύγχρονοι, Παίσιος, Πορφύριος όλοι έλεγαν πως πρέπει να χεις πνευματικό να εξομολογείσαι και να συμμετέχεις στη Θεία Κοινωνία, αυτά είναι μυστήρια και με έναν γλυκό τρόπο, αθόρυβα, μυστικά αρδεύουν την ύπαρξή σου και σε αλλάζουν. Ο Θεός να σ'έχει καλά και να σε δυναμώνει πνευματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Θεός να σε έχει καλά. Όταν λες έγινες Χριστιανη, πήρες το χρίσμα; Αν έχεις πάρει από το δεύτερο βαθμό μυησης και πανω πρέπει να πάρεις το χρίσμα για να γίνεις πάλι Χριστιανή. Να πας σε παπά δηλαδή να στο διαβάσει όπως έγινε και με εμένα που ήμουν μυστρια στο ουσουι ρέικι στο δεύτερο βαθμό. Ρώτησα παπάδες και το έψαξαν ....Πρόσεξε όμως αν αλλάξεις πάλι δεν γίνεται να σε χρίσουν τρίτη φορά Χριστιανή. ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ψαξε. Χωρίς πνευματικό όλοι πέφτουν σε πλανη. Να συμμετέχεις και στα μυστήρια της εκκλησίας. Εκκλησιασμό, εξομολόγηση, νηστεια, αγιασμο, προσευχες ορθόδοξες και βίους αγίων. Δοξα το Θεό, να προσέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή