Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

2 ώρες Θρησκευτικά;;;;; Σκοταδιζζζζζζμός!


Ο κάθε ημιμαθής, συμπλεγματικός, ιδεοληπτικός ... influencer, που θέλει να πουλήσει μούρη προχώ και ιντελλεκτουάλ και παράλληλα να σχολιάσει το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων στο Λύκειο (δείτε το ΦΕΚ εδώ), θα πει για το μάθημα των Θρησκευτικών: Σκοταδιζζζμός!!! Μεσσσσαίωνας!!
 
Και χάφτει αμάσητα τα fake news και πουλάει μούρη. Για ένα μάθημα που -όπως και δεκάδες άλλα- διατηρεί τις ώρες του. 

Να έλεγε τουλάχιστον για μαθήματα που αύξησαν τις ώρες τους, όπως η Γυμναστική που στη Γ' Λυκείου γίνεται ... 3ωρη!, να πεις ότι τον νοιάζει πού φαγώθηκαν οι ώρες από την καλλιτεχνική παιδεία.

Όοοοοχι!!! Τα Θρησκευτικά είναι το πρόβλημά του. Άλλο που δεν έχει ιδέα πώς είναι, τι διδάσκει και πού αποσκοπεί το μάθημα!

***
Και για να κάνουμε λογαριασμό

Στην Α' Λυκείου ο μαθητής είχε 4 μαθήματα επιλογής: 

- Εφαρμογές πληροφορικής 
- Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων
- Καλλιτεχνική Παιδεία (Εικαστικά, Μουσική ή Θεατρολογία) 
- Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. 

Οι μαθητές επέλεγαν ένα μάθημα απ' οοοοοοόλα αυτά και για ένα 2ωρο!

Τι συμβαίνει όμως, στην πραγματικότητα;
 
Οι μαθητές συνήθως ωθούνται να "επιλέξουν" Πληροφορική με το επιχείρημα ότι το Υπουργείο δεν θα στείλει καθηγητή για Καλλιτεχνική Παιδεία. Και βέβαια προέχει η συμπλήρωση ωραρίου του καθηγητή Πληροφορικής, που συνήθως ήδη υπάρχει στο σχολείο (!)

Ας πάμε στην Καλλιτεχνική Παιδεία.  
Η Μουσική και η Θεατρολογία δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, αλλά είναι κυρίως η Ιστορία της Μουσικής και του Θεάτρου (αυτά λένε τα αντίστοιχα βιβλία, που συνήθως ...δεν έρχονται). 
Στην πράξη και στη μικρή πιθανότητα κάποιοι μαθητές να επιλέξουν Θεατρολογία, το μάθημα μπορεί να γίνει κι από Φιλόλογο, που είναι το πιθανότερο σενάριο, για ... συμπλήρωση ωραρίου επίσης!

Αυτά που βλέπετε σε κάποια Λύκεια (Μουσικές, Εικαστικές και Θεατρικές ομάδες) είναι αποκλειστικά από το μεράκι καθηγητών κάθε ειδικότητας κι από τον ελεύθερο χρόνο τους. Σε συνεργασία με παιδιά που "το 'χουν"!
 
Αν είμαι υπέρ της καλλιτεχνικής παιδείας;
Σαφέστατα!!! 
[...] 
Αλλά, βρε πατριώτη! 
Πονάνε τα μυαλά μας με τόσα δάκρυα από τους εκτός πραγματικότητας σχολιαστές!

ΥΓ. Για όσους ακόμη ψάχνονται με το ωρολόγιο πρόγραμμα στο Λύκειο και για τους ημι-άσχετους που τους έχουν κάτσει τα Θρησκευτικά στο λαιμό:
 
α) Στην Α' Λυκείου, οι Εφαρμογές Πληροφορικής γίνονται υποχρεωτικό μάθημα , από επιλεγόμενο που ήταν μαζί με την Καλλιτεχνική Παιδεία. Πάπα λοιπόν η -και καλά- επιλογή! Πού πήγαν λοιπόν οι ώρες;

β) Στην Α' Λυκείου, τα Αγγλικά γίνονται 3ωρα από 2ωρα και η Πολιτική Παιδεία από 3ωρη γίνεται 3ωρη. Χμμμμ...

γ) Στη Β' Λυκείου, η Πληροφορική γίνεται 2ωρη από μονόωρη και η Γυμναστική επίσης. Καταργείται το έως τώρα 2ωρο μάθημα "Πολίτης και Δημοκρατία". Δεύτερο χμμμμ...

δ) Στη Β' Λυκείου και στην κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών, έρχονται τα Λατινικά και φεύγει το "Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών". Τρίτο χμμμμ...

Αυτοί πάντως, μπορούν να ζητήσουν από το Υπουργείο να φύγει αυτό το καταραμένο, "σκοταδιστικό" μάθημα των Θρησκευτικών που φταίει για όλα και τρώει και τις ώρες!
Το παλιοφαταουλίστικο!
παναγιώτης ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου