Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Πέτρο, κοίτα πόσοι άγιοι είναι κοντά σου!

~ Ένας αλλιώτικος αποχαιρετισμός ...
 

Πριν τρεις ημέρες χαιρετίσαμε από τον μάταιο τούτο κόσμο τον οχτάχρονο Πέτρο στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας. 

Λίγες μέρες νωρίτερα η μαμά του βλέποντας να σβήνει το παιδάκι της, τον έφερε σε κωματώδη κατάσταση στην Ιεραποστολή, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από την Εκκλησία. 

Οι αδελφές αμέσως έδωσαν τα χρήματα για να νοσηλευτεί. Μόλις μπήκε από την πόρτα της Ιεραποστολής το παιδάκι πέταξε στον ουρανό.


Η μητέρα του με το κλάμα και με τα συγκινητικά λόγια της μας έσφιγγε την καρδιά. Όπως ήταν, το τοποθετήσαμε σε έναν πάγκο. Δίπλα του, με ένα κεράκι αναμμένο η πονεμένη μάνα του. Δύο ιερείς έψαλαν την ακολουθία. Εγώ αφού ευλόγησα το παιδί κάθισα σε ένα στασίδι για λίγη προσευχή. Όχι για το παιδί ... ήταν άγγελος! Αλλά για την πονεμένη μάνα. 

Ακόμη σκεφτόμουν με πόσες τιμές εμείς οι Ευρωπαίοι κηδεύουμε τους ανθρώπους μας και πόσο απέριττα οι αφρικανοί αδελφοί μας. Εκείνη η μάνα κάποια στιγμή έδειχνε στο παιδί της τους Αγίους που ήταν στο τέμπλο και του έλεγε «Πέτρο κοίταξε πόσοι άγιοι είναι κοντά σου!».

Στο τέλος οι αδελφές αγόρασαν ένα μικρό φέρετρο για τον ενταφιασμό του! Ο μικρός Πέτρος θα πήγαινε τώρα στην τετάρτη τάξη αλλά ο Κύριος τον ήθελε κοντά του!

Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος

6 σχόλια: