Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μια περίεργη κάμερα

 
Μια περίεργη "κάμερα"
(απόσπασμα)

Είναι όμως μια κάμερα που πάντα υπήρχε και θα υπάρχει, που δεν φαίνεται και που στη "μνήμη" της υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα λόγια και όλες οι πράξεις του καθενός μας, χωρίς διακοπή, από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής μας. 
 
Και δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς μπροστά της! Τον "πιάνει" όπου και να βρίσκεται, ακόμα κι αν είναι εντελώς μόνος ή με παρέα σε κλειδωμένα δωμάτια, σε υπόγεια, σε αεροπλάνα ή υποβρύχια ή σε άλλους πλανήτες.
 
Αυτή η πραγματικά αξιοθαύμαστη "κάμερα" μπορεί ακόμα και να βλέπει και να φωτογραφίζει την καρδιά και το "είναι" του καθενός και να το αναλύει αμέσως.
 
Ο "Κάμεραμαν" δεν παίρνει αυτές τις σκηνές και τα πλάνα για να τα παρουσιάσει στην αστυνομία. Εξάλλου, ο φακός πιάνει και τους αστυνομικούς όπως και κάθε ανθρώπινο ον, ακόμα και τα ζώα και τα πουλιά!Τα πάντα! Παρακολουθεί με αγάπη και δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις, ούτε να Του πεις ψέματα. Μας βλέπει και πολλές φορές λυπάται για τις παρανομίες, τις αισχρότητες, τις αθλιότητες και τις κακίες μας.

Ω! Αν νιώθαμε αυτή τη Θεϊκή Κάμερα, αν αισθανόμασταν την αδιάκοπη, στοργική παρακολούθησή μας από το άγρυπνο μάτι Του!
 
Ας αισθανθούμε ότι "έστι δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ' ορά", κι ακόμα πως ο Θεός ενώ είναι σίγουρα Αγάπη, ταυτόχρονα είναι και Δύναμη και Δικαιοσύνη και ας πεισθούμε πως αν μείνουμε ως το τέλος αθεόφοβοι, οι σκηνές της "Κάμερας" θα παρουσιαστούν στο "Ανώτατο των Ουρανών".

Με τη διαφορά ότι εκεί δεν μπορεί να ασκηθεί καμιά έφεση.

Ιάκωβος 
 
 *****
Αφιερωμένο στον Ιάκωβο,
τη γραμματέα του και σε όλους όσοι μας δίνουν
αφορμές και υλικό για να δημιουργούμε.
 
αμφοτεροδέξιος  

2 σχόλια:

  1. Αφιερωμένο στον Αμφοτεροδεξιό για τη φιλοξενία και την έμπνευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά και η νέα τάξη το θεό προσπαθεί να μιμηθεί με όλα αυτά αλλά για χατίρι του διαβόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή