Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Χριστούγεννα όλο το χρόνο!


Πολλοί ρωτούν τα ζευγάρια τι δώρο έκαναν αυτές τις μέρες στα παιδιά τους. Συνηθίζω να ρωτάω τα ζευγάρια τι δώρο θα κάνει ο ένας στον άλλον. Με τα χρόνια πολλά ζευγάρια χάνουν την ομορφιά της συζυγίας. Πολλά χρόνια γάμου σου λένε, παιδιά, μέριμνες κλπ. Κάντε ένα μικρό δωράκι ο ένας στον άλλον αυτές τις μέρες. Δεν χρειάζονται λεφτά. Καρδιά που σπαρταράει από αγάπη, αυτό χρειάζεται.

Ένα γράμμα έστω, ένα λουλούδι, ακόμα και μια σοκολάτα. Είτε είστε νέοι, είτε με ρυτίδες. Να του πεις ή να της πεις ότι είναι το καλύτερο δώρο που έφερε ο Θεός στη ζωή σου. Κάτι τέτοιες στιγμές γίνονται Χριστούγεννα όλο τον χρόνο στις σχέσεις των ανθρώπων. Κάτι τέτοιες στιγμές αξίζουν περισσότερο από όλα τα αναμμένα λαμπάκια στις μεγαλουπόλεις του κόσμου και από όλα τα φαγητά σε όλα τα τραπέζια του κόσμου. Μην ξεχνάς τον άνθρωπό σου και μην νομίζεις ότι δεν χρειάζεται ένα "σ’ αγαπώ". Σε αυτές τις στιγμές ποτίζεις τον γάμο με αγιασμό και συνεχίζει να ανθίζει.

π. Σπυρίδων Σκουτής

3 σχόλια:

  1. Ποτίζουμε το γάμο με αγιασμό, με τον αγιασμό του εαυτού μας, πάτερ κ όχι με σοκολάτες κ λουλούδια...και αλλα φθηνά αγαπουλιστικα.φτανει πια! είδαμε και αυτα πως κατάντησαν τη σχέση...

    Παθώς Κ μαθως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας καταλαβαίνουμε, αγαπητέ ανώνυμε!
      Θα μεταφέρουμε στον π. Σπυρίδωνα...

      Διαγραφή
  2. Με συγχωρείτε, αλλά νομίζω ο π Σπυρίδων Σκουτης σε μια ανάρτηση στο fb ιερέα, ο οποίος στρεφόταν κατά αυτών που αντιδρούν στα μέτρα στις Εκκλησίες, έγραψε σε σχόλιο, "δώσε πόνο, παπά μου".
    Αγαπολογία & νομίζουμε ότι είμαστε αυθεντίες. Συγχωρέστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή