Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ο π.Πέτρος Τριποδάκης μιλάει για την απόφασή του ν΄αφήσει τις σκηνοθετικές περγαμηνές και όλον τον κόσμο πίσω του και να αφιερώσει όλη την ύπαρξή του στον Χριστό...


[Δεν αντέξαμε να μην... Μέρα που΄ναι...
Αγαπήσαμε Παύλο!
Αγαπάμε ακόμα περισσότερο π.Πέτρο...
Εύχεσθε να τον κρατάει,
όπως κι όλους τους Μοναχούς
που αφιέρωσαν τα πάντα σε Εκείνον,
ο καλός Θεός έτσι.
Για πάντα.-]

~ Να κρύψουμε την χαρά μας για την αφιέρωση του π. Πέτρου, όπως καλείται πλέον, ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε ούτε κι έχουμε σκοπό.

Χαιρόμαστε σαν τα μικρά παιδιά, σα να επρόκειτο για ένα (ακόμα;) μικρό μας αδερφάκι!

Και η χαρά μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν τον παρακολουθούμε σε αυτό το βίντεο να κείρεται από τον άξιο Ηγούμενο της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, Γέροντα Γαβριήλ και έπειτα να μιλάει ο ίδιος γι΄αυτό που βιώνει μέσα στο Μοναστήρι που έζησαν (και ζουν...) Άγιοι Γεροντάδες...

Αγαπημένε μας π. Πέτρε, 

η συγκλονιστική Βάσω, η πολυβραβευμένη Kanangaη συγκινητική διαΣΤΑΥΡΩΣΗ ||, αλλά και ο "κόσμος που σημαίνει στολίδι"τα "Παιδιά του Ανέμου"ακόμα και η "Περπέτουα"είναι μερικές από τις παρακαταθήκες που άφησες στους σκηνοθέτες του μέλλοντος.

Τίποτα εντούτοις απ΄όλα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με την ολική συγκατάθεσή σου σε αυτό που έγινε στις 8 Σεπτέμβρη 2020 στην αγαπημένη σου (μας) Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ...

                  * Με αγάπη Ιησού Χριστού, τα αδέρφια σου, ο "αμφοτεροδέξιος & οι συν αυτώ".-


~ Το προλογικό κείμενο και το βίντεο από την Πεμπτουσία:

  "Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η ρασοευχή ενός νέου δόκιμου μοναχού από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ. 

Πρόκειται για τον Παύλο Τριποδάκη βραβευμένο σκηνοθέτη και αθλητή της Ελληνικής ομάδας σκι, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Πέτρος. 

Ο π. Πέτρος από το 2003 και μετά από μία επίσκεψή του στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, άρχισε να ποθεί τον Μοναχισμό και έτσι το 2019 έμεινε μόνιμα στην Μονή ως δόκιμος αφήνοντας τα εγκόσμια για να αφοσιωθεί στον Τριαδικό μας Θεό. 

Ο Ηγούμενος του Οσίου Δαυίδ ευχήθηκε στο μοναχό π. Πέτρο να ακολουθήσει τα βήματα του Αποστόλου Πέτρου και να έχει πάντα τις ευχές του Οσίου Δαυίδ αλλά και του Αγίου Ιακώβου και του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου...

Παρακολουθείστε την ρασοφορία του δοκίμου μοναχού π. Πέτρου!"

(Θα ζεστάνει την ψυχή σας! Και το έχουμε τόσο ανάγκη...)

~ Σχετικό και υπέροχο:

~ Αλλά κι αυτό που ακολουθεί.
 Ενδεικτικό της αγιότητας, που "κληρονομείται"
από γενιά σε γενιά σε αυτό το Μοναστήρι... (πηγή):

Ολοι μαζί... 

Ο Οσιος Ιάκωβος, 

ο μακαριστός Επίσκοπος Σιατίστης κυρός Παύλος 

και ο μακαριστός άγιος Γέροντας Κύριλλος, 

στη ρασοφορία του μοναχού Γαβριήλ, 

σημερινού Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαβίδ, 

την 24-3-1990. 



2 σχόλια:

  1. Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριο και πάντα τα εντός μου, το όνομα το Άγιον Αυτού! Άξιος να είναι ο π. Πέτρος, να τον σκεπάζει η Χάρης του Θεού και να του δίνει δύναμη. Ο Κύριος να ελεήσει και να βοηθήσει πάντας τους μοναχούς και μοναχές και Ηγουμένους και Ηγουμένισες εν παντί τόπο της Δεσποτείας Αυτού και οι προσευχές τους να σκεπάζουν και να ζεστένουν τον παγωμένο και αμαρτωλό εσωτερικό μας κόσμο, εμάς των κοσμικοποιημένων χριστιανών! Αμήν! Ευχαριστούμε για το βίντεο, ήταν μεγάλη παρηγοριά και πνευματική ώθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς σας ευχαριστούμε για αυτό σας το μοίρασμα!
    Ο Κύριος Ιησούς μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή