Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

«Θα αυτοκτονήσω»: Μήνυμα προς απελπισμένους, που σκέφτονται την αυτοκτονία...

 Μια παλιά ανάρτηση του "Νεκρού για τον κόσμο", από τις αγαπημένες μας, που θεωρούμε ότι - δυστυχώς - είναι ακόμα επίκαιρη...

«Θα αυτοκτονήσω»: Μήνυμα προς απελπισμένους, που σκέφτονται την αυτοκτονία

Εικ. από εδώ 

6 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλά κάνετε και αναφέρεστε και σε τέτοια δύσκολα θέματα, γιατί και δεν είναι τόσο σπάνια και συχνά είναι taboo και δαιμονοποιούνται και μέσα σε εκκλησιαστικούς κύκλους. Συνήθως, λέμε "εγώ ποτέ" ή φτύνουμε τον κόρφο μας. Όσο μεγαλώνω, τίποτε δε μου φαίνεται πραγματικά παράξενο και απίθανο, γιατί πολύ απλά είμαστε άνθρωποι. Και μόνο όταν δε φοβόμαστε να μιλήσουμε, να έλθουν όλα στο φως, υπάρχει ελπίδα. Κανένας δεν αυτοκτονεί για πλάκα. Φανταστείτε σε τί μαύρα σκοτάδια περιπλανήθηκαν και από τί καμίνια πέρασαν για να φτάσουν εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει Αυτός. Παρηγοριέμαι με τη σκέψη ότι ο Θεός δεν θα αδικήσει κανέναν, ειδικά αυτές τις ψυχούλες. Μπράβο σας που τους μνημονεύεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημείωση: Όσο το γιατί είναι περισσότεροι οι άνδρες, ένας φίλος ψυχίατρος μου ανέφερε το εξής: 1. Οι γυναίκες θα εμφανίσουν καταθλίψεις, κρίσεις πανικού, εμμονές(π.χ. με την καθαριότητα) και πιο συχνά. Οι άνδρες θα αρρωστήσουν με χαμηλότερη συχνότητα, αλλά από πιο σοβαρές καταστάσεις και με μεγαλύτερη ένταση. 2. Οι γυναίκες πιο εύκολα εξωτερικεύονται και θα μιλήσουν σε ιερέα, ψυχολόγο ή έναν γνωστό. Οι άνδρες ανοίγονται πιο δύσκολα και δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια, ακόμη και από έναν στενό φίλο. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα κοινωνικά στερεότυπα και τί περιμένει η κοινωνία από έναν άνδρα= έτοιμη η βόμβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά τα σχόλιά σου Κατερίνα. Σκέφτομαι σε πόση απελπισία και απόγνωση βρέθηκαν οι άνθρωποι αυτοί από την οποία ήταν αδύνατο να απαλλαγούν ή τουλάχιστον να την ελέγξουν.
    Μου σχολίασε τις προάλλες ένας συνάδελφος. Πρέπει να έχει μεγάλο θάρρος κάποιος για να μπορέσει να στρέψει το όπλο στο κεφάλι του. Κι όμως! Η αυτοκτονία είναι δειλία να αντιμετωπίσεις αυτό που συμβαίνει γύρω σου. Εγωισμός αφού δε ζητάς βοήθεια από κανένα. Και σίγουρα έλλειψη πίστης. Γιατί φοβάται αυτός που δεν ελπίζει. Θίγεται αυτός που πιστεύει πως όλα μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Κι αυτός που έχει χάσει για πάντα την ελπίδα, νομίζω πως έχει χάσει τον ίδιο τον Θεό..
    .. θάρρος όμως ποτέ..αυτό, μόνο Αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρία υπέροχα σχόλια για καλημέρα!
    Και πόσο διαφωτιστικά...
    Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .. και μου άρεσε πολύ αυτό που έγραψε η Κατερίνα. Ο Θεός της Δικαιοσύνης και της Αγάπης θα κρίνει με το άπειρο έλεός του αυτές τις ψυχές..
    .. και πράγματι, οι γυναίκες, ορισμένες φορές, είναι πιο ανθεκτικές στον ψυχικό πόνο. Φτάνει ο πόνος αυτός να μην τις κάνει.. σιδηρές.. κυρίες και να μην χάσουν έτσι την ευαισθησία τους. Μια ευαισθησία που συναντάς πολλές φορές σε άντρες και σε γυναίκες όχι..
    Καλημέρα σε όλους!
    Αμφοτεροδεξιέ,
    σε ευχαριστουμε που δίνεις πάσα για προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29 Ιανουαρίου 2021 - 8:45 π.μ., την ίδια άποψη είχα κι εγώ στα χρόνια του Λυκείου. "Πόση δύναμη χρειάζεται να έχεις για να αυτοκτονήσεις!" είπα, και ο καθηγητής μού απάντησε: "Δεν αυτοκτονούν οι δυνατοί...". Έκτοτε έχω αναθεωρήσει. Ο Θεός να δώσει να μην πέσουμε ποτέ σε απελπισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή