Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ποιον κωδικό μετακίνησης θα στείλουμε με SMS αύριο το πρωί στο 13033;

Κείμενο: γ.δ.μ

4 σχόλια:

  1. Οκ. Στέλνουμε #3.

    Ειτε το θελω ειτε οχι, μου εχει ανοιχτει - οπως και στον καθενα απο σας - απο τον Μεγαλο Πατερα, ενας λογαριασμος στην.. Ουρανια Τραπεζουπολη!
    Ειναι ενας περιεργος τρεχουμενος! Καταθετεις μεν και αποσυρεις οποτε εσυ θελεις, αλλα αντι να δινεις ή να παιρνεις ευρω, λιρες, δολαρια, ή μαρκα, χρησιμοποιεις πραξεις, λογια, σκεψεις και παραλειψεις.
    Δεν γνωριζω για τους δικους σας λογαριασμους - υπαρχει το ΟΥΤΑ (ΟΥρανιο Τραπεζικο Απορρητο) - ομως, εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα να σας αποκαλυψω μερκα στοιχεια απο την κινηση του δικου μου λογαριασμου των τελευταιων μηνων.
    Τον Ιουλιο, τελος του μηνος, παρουσιαζα χρεωστικο υπολοιπο 125760 ΟΥΜ (Ουρανιες Μοναδες).
    Τον Αυγουστο, δεν νηστεψα, χρεωθηκα αλλες 5000 ΟΥΜ και κατεβηκα στις μειον 130760 ΟΥΜ. Δεν χαιρετησα τον γειτονα, που δεν τον χωνευα, αλλες 3000 μοναδες κατω. Περνουσα βιαστικος και δεν σταματησα να βοηθησω ενα αρρωστο γερο, για να μην καθυστερησω. Αλλες 7000 χρεωση.
    Μια μερα, ειδα στην τηλεοραση τα κοκαλιαρικα παιδια της Αφρικης και - δεν ξερω πώς μου ηρθε - ενα δακρυ κυλησε απο τα ματια μου. Με εκπληξη μα και ικανοποιηση ειδα να πιστωνεται ο λογαριασμος μου με 10000 ΟΥΜ. Κι οταν αργοτερα εδωσα κατι απο το υστερημα μου γι'αυτα, πηρα αλλες 30000 ΟΥΜ. Αρχισα να παιρνω μια μικρη ανασα!
    Αν και ειχα ακομα πολυ μεγαλο χρεωστικο υπολοιπο, ενθαρρυνθηκα λιγο και προσπαθησα να το μειωσω ακομα περισσοτερο. Εδω που τα λεμε, το μειον 100760 με κανει να ανατριχιαζω στη σκεψη πως, φαινεται δυστυχως να κανω ολοταχως βουτια, οχι μονο στο πυρ το εσωτερο, μα κινδυνευω και για το.. εξωτερο.
    Οσο κι αν προσπαθησα, συνεχισα, χωρις να το θελω, να κανω βαθιες βουτιες, μη μπορωντας να δαμασω και να βαλω υπο ελεγχο τον εαυτο μου. Τιποτα δεν μου αρεσε. Ολα τα εβλεπα στραβα. Κατηγορουσα τους παντες! Ολοι ειχαν αδικο και ο μονος που ειχε δικιο ημουν παντα εγω!
    Πλησιαζε το τελος του μηνα. Κλειστηκα στο δωματιο μου και βαλθηκα να ελεγξω τις καταστασεις της τελευταιας εβδομαδας που ειχαν ερθει με το ΟΥμειλ. Βλεποντας το υπολοιπο κοντεψα να καταρρευσω! Δακρυα ετρεχαν απο τα ματια μου. Ασυναισθητα, γονατισα κατω απο την εικονα του Χριστου, που την ειχα κρεμασμενη πανω απο το γραφειο μου.
    Προσευχηθηκα για πολλη ωρα. Του ζητησα να με βοηθησει και του ειπα πως χωρις Αυτον δε θα μπορουσα να ξεπληρωσω το τεραστιο χρεος. Και, ω του θαυματος! Με τη Χαρη Του, το τεραστιο χρεωστικο μου υπολοιπο εδεχνει τωρα 0!! Με ειχε ανασυρει απο τον βυθο! Οπως τον Πετρο, οταν φοβηθηκε τ' αγρια κυματα κι αρχισε να βουλιαζει, μαλωνοντας τον με αγαπη:
    " Ολιγοπιστε, εις τι εδιστασας;"
    Σ'ευχαριστω Κυριε που με βοηθησες και μου εδωσες την ευκαιρια για νεα αρχη. Ειμαι βεβαιος τωρα πως, εχοντας Εσενα μαζι μου θα ξεπερνω καθε φουρτουνα και καθε κινδυνο.

    " Ουράνιος Τρεχούμενος"
    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σχολαστικισμός σε όλο του το μεγαλείο.
      Προφανώς ο σχολιαστής δεν έχει διαβάσει ακόμα την παραβολή του ασώτου
      ούτε αυτή του Τελώνου και Φαρισαίου.
      Θα είναι φαίνεται σε παρακάτω μάθημα.
      w

      Διαγραφή
  2. Προς ανώνυμο 8:03 μ.μ.:
    Στο πιο πάνω σχόλιο, σχολιαστής και κειμενογράφος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο μεν κειμενογράφος, έχει διαβάσει παμπολλές φορές τις δύο παραβολές και τις έχει εμπεδώσει καλά στο πετσί του. Η ηλικία του, η ιδιότητά του, η πείρα και η πίστη του, μού δίνουν ακόμα μαθήματα.
    Ο δε σχολιαστής τις έχει απλά ακούσει, ίσως και να τις διάβασε κάποτε. Προσπαθεί όμως, όσο μπορεί, να είναι ένας μαθητής επιδεκτικός στη μάθηση και όχι.. ανεπίδεκτος..
    Υ.Γ. Ο κειμενογράφος έγραψε τα κείμενά του για τα τα παιδιά και τα εγγόνια του.. μόνο..


    ΑπάντησηΔιαγραφή