Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν για τους απομονωμένους ασθενείς με "Covid 19" στο "Γ. Παπανικολάου" ...

Μ' αυτόν τον καιρό, ας θυμηθούμε ένα ιδιαίτερο live, μια παγωμένη μέρα του περασμένου Δεκεμβρίου...
Το θερμόμετρο στο Ασβεστοχώρι έγραφε λίγο πάνω από τους 0 °C, αλλά οι καρδιές μας ζεστάθηκαν απο πλατιά χαμόγελα!!
Ο Ρόμβος, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γ. Ν. Θ. "Γεώργιος Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε έξω από τις πτέρυγες των κλινικών "Covid 19" για λίγα λεπτά και χάρισε λίγες στιγμές ανακούφισης στους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου...
"Άντε να σταθώ στα πόδια μου... Δεν με παίρνει να πω δε μπορώ’’, ήταν οι στίχοι που αφιέρωσε στους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η μπάντα δρόμου ‘’Ρόμβος’’.
Δύο γιατροί, τρεις φοιτητές Ιατρικής, μία παιδαγωγός και ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τον "Ρόμβο",
άφησαν για λίγο στην άκρη τα ιατρικά εργαλεία και τις ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών με Covid-19, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα τους μουσικά όργανα ανά χείρας.
Το μουσικό διάλειμμα με έντεχνα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα προκάλεσε συγκίνηση και η νεαρή μουσική παρέα της Ελισάβετ Μάνου, ειδικευόμενης ιατρού στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, καταχειροκροτήθηκε από όσους παρακολουθούσαν από απόσταση. Η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, Μάξιμος Αγγελίδης, Ελένη Κωτσάκη, Γεωργία Ζάχου, Θοδωρής Μαραγκάκης, Παντελής Καραμάνης και Λεωνίδας Καραμάνης, δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό και τους ασθενείς, οι οποίοι δοκιμάζονται. Ευχήθηκαν σε όλους “καλή υγεία” και ειδικά σε όσους νοσηλεύονται, “γρήγορη ανάρρωση και του χρόνου να ακούσουν τα κάλαντα στο σπίτι τους”.
Ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, ευχαριστώντας τους νεαρούς για την πρωτοβουλία, τόνισε:
“Μας κάνατε να νιώσουμε ότι το γκρίζο του ουρανού είναι προσωρινό. Σας ευχαριστούμε πολύ! Χρειαζόμαστε την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων, όπως είστε εσείς, που ήρθατε εδώ με το χαμόγελό σας για να μας δώσετε κουράγιο”.

[ Το μουσικό σχήμα Ρόμβος αποτελείται από τους: Αγγελίδη Μάξιμο - Κιθάρα Μάνου Ελισάβετ - Μαντολίνο Μαραγκάκη-Καμπιτάκη Θοδωρή - Κρουστά Καραμάνη Λεωνίδα - Πνευστά Ζάχου Γεωργία - Φωνή Καραμάνη Παντελή - Φωνή/Λάφτα Κωτσάκη Ελένη - Φωνή ]

Ας γνωρίσουμε αυτήν την υπέροχη μπάντα δρόμου με αυτό το απίθανο βιντεάκι...
"Οι φιγούρες στα παράθυρα..." ( Δεκέμβρης 2020)

Κρύωσα από το φόβο που με πνίγει κάθε μέρα σαν θηλιά. Κρύωσα από το παράπονο του γεροβοριά που δεν σταματά να με προκαλεί να τον συναντήσω στην αυλή, για να μου θυμίσει πόσο με παγώνει τον Δεκέμβρη. Κρύωσα από τη βουβαμάρα του σώματός μου, που τώρα νοσεί και γκρεμίζει το κουράγιο μου.
Άνοιξε, λοιπόν, το παράθυρο γιατρέ να ζεσταθώ και το κρύο στο θάλαμό μου να σκορπίσει. Έξω θαρρείς, πανηγύρι στήθηκε ζεστής καλοκαιρινής νυχτιάς. Το ακούς γιατρέ; Εγώ πάντως διακρίνω τη θερμότητα που γεμίζουν το δωμάτιο οι φωνές και τα όργανα που σμίγουν.
Άνοιξε το παράθυρο γιατρέ και βάστα με να σηκωθώ! Να κοιταχτώ θέλω, από μακριά, με πρόσωπα δίχως ασπίδες και καλυμμένα στόματα. Να χαζέψω λιγάκι τη ζεστασιά των σωμάτων, όταν δημιουργούν και συνοδεύουν την δεσποινίδα Μουσική!
Γιατρέ, κράτα με σφαλισμένο στο δωμάτιο αυτό μέχρι να αγκαλιάσω την μονάκριβη Υγεία μου, αλλά σε παρακαλώ δυνάμωσε το καλοριφέρ της μουσικής τους. Θέλω να ζεσταθεί και το βαθύτερο υπόγειο της θέλησής μου για ζωή.
Μα τώρα να, κουράστηκα. Βάλε με να ξαπλώσω. Μη μου κλείσεις μονάχα το παράθυρο γιατρέ! Θέλω να ακούσω τι θα μου ευχηθούν μετά τα κάλαντα αυτά τα παιδιά....
-Και μετά αποκοιμήθηκε με ένα χαμόγελο στα χείλη, όταν τα παιδιά φωνάζαν στα μικρόφωνα: "Και του χρόνου!! Όχι φυσικά εδώ! Στις πλατείες..."
Γ. Ζ. 🔶️

Romvos Band

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου