Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

* ΓΕΡΟΝΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ;

~ Πριν το διαβάσεις και ετοιμάσεις να σχολιάσεις με πύρινους λόγους και ακράδαντα επιχειρήματα, που ούτως ή άλλως, υπάρχουν κι από τις 2 πλευρές, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου...

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει ο καθένας μας για όλα τα θέματα που προκύπτουν, όπως και για το επίμαχο, η "μεσότητα" για την οποία παρακαλούσε τους ανθρώπους του Θεού ο πάντα επίκαιρος, Άγιος Νεκτάριος και το Ορθόδοξο Ήθος είναι αυτό που εκφράζει ο Δεσπότης.

Κι επειδή πρώτα απ΄όλους οι πρώτοι που επηρεάζονται, σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι, απ΄όλη αυτή την περιρρέουσα δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα είναι τα παιδιά μας, σου προτείνουμε με όλη μας την αγάπη να εφαρμόσεις, όπως και όπου κρίνει η αγάπη σου, αυτό που μια εμπνευσμένη Διευθύντρια παρακάλεσε και προέτρεψε τους συναδέλφους της δασκάλους στην τελική συνεδρίασή τους, λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς:

ΓΟΝΙΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ...

ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜVΌΛΙΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ...

ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΣ ΖΩΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ...

ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΕ ΤΑ!

ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ Ή ΟΧΙ.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ.

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΗΣΕ.

ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...

   ~ Με πόνο και αγάπη Χριστού, ο "αμφοτεροδέξιος" & οι "συν αυτώ"...

-Θα σου απαντήσω με το να μη σου απαντήσω, διότι αν πω ότι το έβαλα θα με κατακρίνουν οι μισοί.
Εάν πω ότι δεν το έβαλα θα με κατακρίνουν οι άλλοι μισοί.
Και δεν με στεναχωρεί ότι θα με κατακρίνουν (καλά θα μου κάνουν), αλλά δυστυχώς έγινε αυτό το εμβόλιο ένα σκάνδαλο πλέον, ένα σημείο σκανδαλισμού και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν σε ακραία συμπεράσματα και ακραίες συμπεριφορές, και από τη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά.
Εγώ δεν αναπαύομαι ούτε με τους μεν ούτε με τους δε.
Θέλω οι άνθρωποι να σέβονται ο ένας τον άλλον.
Κάποιος που έβαλε το εμβόλιο να σέβεται αυτόν που δεν το έβαλε και αυτός που δεν το έβαλε να σέβεται αυτόν που το έβαλε.
Και επειδή δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν άνθρωπο στην απόφασή του, και όποιος με ρωτά του λέω να κάνεις όπως θέλεις και όπως είσαι αποφασισμένος, γι'αυτό δεν θα πω εάν το έβαλα ή δεν το έβαλα.
Θα πω όμως ότι ο καθένας να κάνει σύμφωνα με τη συνείδησή του και σύμφωνα με αυτό που του λένε οι γνώσεις του και η συνείδηση του γενικότερα.
Δεν θα απαντήσω σε αυτό, διότι ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται και από τη δική μου συμπεριφορά και στάση και δεν θα ήθελα ποτέ μου να επηρεάζω άλλους ανθρώπους σε θέματα σοβαρά γύρω από τη ζωή τους και την υγεία τους.
Καθένας ας αποφασίσει μόνος του τι θα κάνει.
Μετά που θα περάσει αυτή η λαίλαπα των εμβολίων και των "ταγμάτων" και των "επαναστάσεων" τότε θα πω κι εγώ τι έκανα.
Δεν θα σας πω τώρα.
Εξάλλου να σου πω και την αλήθεια όπως ξέρεις εγώ έχω νοσήσει από τον κορονοϊό και έχω ας πούμε γνώση αυτού του πράγματος και ξέρω πως είναι αυτή η ασθένεια.
Εύχομαι να φυλάξει ο Θεός τον κόσμο.
Πραγματικά είμαι πολύ στεναχωρημένος, πάρα πολύ στεναχωρημένος γιατί βλέπω ότι
έρχονται οι άνθρωποι να εξομολογηθούν
και αντί να έχουν μετάνοια και πόθο σωτηρίας και να ρωτούν για την ψυχή τους, για τον αγώνα της ψυχής, ρωτούν για τα εμβόλια.
Άλλη δουλειά δεν κάνουμε όλη μέρα να ασχολούμαστε με τα εμβόλια.
Κι αν ήμουν φαρμακοποιός ή βιολόγος ή χημικός έχει καλώς.
Αλλά εγώ δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά και δεν ξέρω και δεν τα καταλαβαίνω.
Οι μεν λένε υπέρ οι άλλοι λένε κατά.
Αξιόλογοι επιστήμονες και από τις δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους.
Δεν μπορώ εγώ να βγάλω άκρη.
Αυτοί που ξέρουν ας κανονίσουν τη θέση τους. Εγώ δεν τοποθετούμαι.
Δε βγάζω άκρη.
Εγώ παραμένω ουδέτερος.
Όποιος θέλει να το βάλει ας το βάλει.
Όποιος θέλει να μην το βάλει ας μην το βάλει. Έχει ευθύνη των πράξεών του ο καθένας.
Αλλά εκείνο που με στεναχωρεί είναι η κατάκριση, ο φανατισμός.
Που φανατίστηκαν οι άνθρωποι παραπάνω από τις ομάδες του ποδοσφαίρου.
Σε λίγο θα έχουμε σωματεία εμβολιασμένων και ανεμβολιάστων και θα πετάνε πέτρες οι μεν στους δε.
Φανατισμός!
Και μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να είναι και ευλαβείς και της Εκκλησίας.

Απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

10 σχόλια:

  1. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΌ Η ΤΑΠΕΙΝΉ ΜΟΥ ΓΝΏΜΗ ΕΊΝΑΙ ΠΩΣ ΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΈΡΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΊΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΌΓΙΑ. ΑΣ ΔΟΎΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΠΑΖΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ ΟΛΟΣ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΆ ΜΟΥ ΤΑ ΛΌΓΙΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΝΈΚΡΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΛΊΓΟ ΚΑΙΡΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΌ ΠΙΣΤΕΎΩ ΠΩΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΤΗΝ ΘΈΣΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΎΠΟΠΤΟ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΈΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΎΝ ΜΕ ΛΎΣΣΑ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ; ΚΑΠΩΣ ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΞΕΚΆΘΑΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταύρο, νομίζω πως έκανες μια εξαιρετικά καλή αρχή για να σταματήσει αυτός ο διχασμός.
    Νομίζω πως στην πορεία πρέπει σιγά-σιγά να μην υπάρχουν αναρτήσεις καθόλου για το εμβόλιο
    και στη συνέχεια αυτό να επεκταθεί και στο facebook
    Δυστυχώς στο προφίλ σου, αλλά και στην ομάδα των "συν αυτώ" ο καθένας γράφει και σχολιάζει ό,τι θέλει.
    καιρός να μπει ένα φίλτρο ...
    Συγχώρα με αδελφέ αν σε αδικώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας ότι πρέπει να μην υπάρχουν αναρτήσεις και σχόλια σχετικά με το εμβόλιο, οι οποίες καταλήγουν σε επιθετικότητα και διχασμό.

      Διαγραφή
  3. Δεν λέει κάτι όμως για την υποχρεωτικότητα, για τον εκβιασμό και τη δωροδοκία των νέων, για την καταδίκη οικογενειών στην απόλυτη ανέχεια. Θυμίζει λίγο Πόντιο Πιλάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λεμεσού Αθανάσιος δεν είναι μητροπολίτης στο ελληνικό κράτος αλλά στην Κύπρο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί εκεί είναι διαφορετικά: για τη δωροδοκία των νέων και την αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών υπαλλήλων, οφείλουν να απαντήσουν οι Ελλαδίτες επίσκοποι...

      Διαγραφή
  4. Kαλημερα σας! Για να μην λέει αν το έκανε, κατα πασα πιθανότητα το έκανε. Υπαρχει εξάλλου βίντεο όπου συναινεί στο εμβόλιο. Και τέλος πάντων αν δεν βλέπει την πνευματική διασταση του εμβολίου, τι να του πούμε εμεις... Σωστά όσα λέει για τον διχασμό, αλλά εσεις ώς ιστολόγιο είστε εδω και καιρο σε γκρίζα ζώνη. Να το προσέξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κοιτα την θέση του Λεμεσού για την Θεία Κοινωνία. https://tasthyras.wordpress.com/2020/10/12/%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%ce%b8/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ... ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Η' ΟΧΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ, Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΕΠΕΣΑΝ!!.ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΤΕ.ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα όσα λέει ο Πανιερότατος ήταν καλά και άγια μέχρι την ώρα που ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός είτε άμεσα είτε έμμεσα. Και σ αυτό συνέβαλε και η εκκλησία η οποία, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού. Υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε και ο Πανιερότατος αφού συμμετείχε στην Ιερα Σύνοδο που αποφάσισε ομόφωνα υπέρ του εμβολίου και στην ουσία υπέρ του διχασμού. Πολλοί από εμάς τηρούμε ένα μονόπλευρο σεβασμό σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και αγωνιζόμαστε μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη της εκκλησίας, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας και το δικαίωμα της ελεύθερης και αβίαστης επιλογής. Δυστυχώς, εμείς, είτε είμαστε υγειονομικοί, είτε εργαζόμενοι, είτε φοιτητές, είτε έφηβοι, είτε τέλος πάντων ο καθένας μας για τους δικούς του λόγους έναντιον του εμβολίου, δεν έχουμε το δικαίωμα, δεν μας αφήνουν να να πούμε: είμαστε ουδέτεροι, σεβόμαστε την επιλογή του καθενός - και την σεβόμαστε πραγματικά- σεβαστείτε και εσείς τη δική μας απόφαση. Σε θέση μάχης δυστυχώς μας έβαλε η επίσημη πολιτεία, η εκκλησία που ούτε αυτή δέχεται την απόφασή μας, οι εργοδότες μας, οι διευθυντές μας, το σόι μας, οι φίλοι μας και οι εχθροί μας. Τέλος, οι περισσότεροι από εμάς ακόμη δεν πολεμούμε, δεχόμαστε μόνο πυρά και κάνουμε υπομονή. Ο Θεός να μας φυλάει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηδενική στήριξη απο τους ποιμένες. Συμφωνουμε για την αποφυγή του διχασμού. Ομως το να παίρνουμε ανοικτή θεση δεν σημαίνει οτι σπέρνουμε διχόνοιες. Ειναι σα να πας στο γιατρο και να σου μασάει τα λογια για την διάγνωση του. Περιέχει ‘η δε περιέχει εκτρωμενα κύτταρα; Αυτο και μονο ειναι αρκετο…. Τα υπολοιπα ειναι αγαπολογιες για να μην δυσαρεστήσω ουτε τους μεν ουτε τους δε! Ολους τους σεβόμαστε αλλα η αληθεια ειναι αληθεια δεν υπαρχει μεση οδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή