Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Γιατί ο Άρης Σερβετάλης ἀποσύρθηκε ἀπό τήν παράσταση τοῦ ἔργου "Ρινόκερος"...

 Καθόλου παράδοξο πού ὁ Άρης Σερβετάλης ἀποσύρθηκε ἀπό τήν παράσταση τοῦ ἔργου "Ρινόκερος".

Ἀκριβῶς αὐτό ἔπρεπε νά κάνει, ἀφοῦ ὁ Ρουμάνος συγγραφέας Εὐγένιος Ἰονέσκο μέ τό ἀριστούργημα του στιγμάτιζε τούς ἀνθρώπους ἐκείνους πού ὑπό κάποιες συνθῆκες μετατρέπονται σέ ἀπάνθρωπα τέρατα πού εἶναι ἔτοιμα νά κατασπαράξουν τούς συνανθρώπους τους. Στό ἔργο, ὅλοι αὐτοί οἱ ἁπλοί καθημερινοί ἄνθρωποι πού ἀποκτηνώνονταν μεταμορφωνόντουσαν σέ ...ρινόκερους.

Στό τέλος, ὁ πρωταγωνιστῆς, ἄν θυμάμαι καλά, ἔβλεπε παντού ρινόκερους καί φώναζε ἀπεγνωσμένα ὅτι δέν θέλει νά μεταμορφωθεῖ. Ὁ Σερβετάλης ἀπέδειξε ὅτι δέν ἔγινε ρινόκερος....


Ιωάννης Μιχαλάκης


|μας έστειλε ο φίλος κι αδερφός, Νώντας Σκοπετέας


~ "αμφ." ΥΓ:

1) Το δύσκολο δεν είναι απλά να λες και να διακηρύττεις, όπως δυστυχώς κάνουμε με τεράστια άνεση, αλλά και με αμφίβολη επιτυχία, οι περισσότεροι από εμάς.
Το δύσκολο είναι να πράττεις...

2) Kι επειδή σε όλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται από το πρωί ένας αναμενόμενος χαμός για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε, όπως κυρίως για το αν η απόφαση του Άρη αφήνει ξεκρέμαστους και χωρίς δουλειά τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο θέατρο...
Το μνμ που μας έστειλε η φίλη Γεωργία διαλύει τα πάντα:
"Είχε, ακούω, ενημερώσει από την αρχή των παραστάσεων ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που θα ανακοινωθούν μέτρα που θα απαγορεύουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους.
Και η παράσταση τελικά θα συνεχιστεί με αντικαταστάτη.
Οπότε ο πολύς θόρυβος που έγινε από τους "καλοθελητές" ήταν εκ του πονηρού.
Άρα τέλος καλό, όλα καλά αφού θα συνεχίσουν να δουλεύουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου