Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

"Να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουνε Λιτανείες!" ~ Ηγούμενος Παρθένιος

 

( Ο Γερ. Παρθένιος με τον Στάρετς Ηλία Νοζντρίν της Όπτινα)

Να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουνε Λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτό το πειρασμό δεν μας σώνουνε οι Άρχοντες του νυν αιώνος, μόνο ο Παντοδύναμος Θεός...

Αυτός θα μας σώσει. Να γονατίσουμε όπως κάνανε οι Νινευΐτες, να παρακαλέσουμε το Θεό τη Παντοδυναμία Του να άρει αυτό το πειρασμό, αλλιώς, όλοι δεν ξέρω τί θα γίνουμε...

Μή πλανάσθε, μόνο ο Θεός θα μας σώσει, μόνο η Κυρά μας η Παναγία μόνο οι Άγιοι Απόστολοι, μόνο οι Άγιοί μας όλοι. Και η προσευχή μας και η πίστη μας στο Θεό. Τις έσωσε το κόσμο; Η Πίστις ημών!

Γέροντας Παρθένιος, Ηγούμενος Αγιοπαυλίτης, Άγιον Όρος. 

4 σχόλια:

  1. Η οσία αυτή, ξεχωριστή και σημαίνουσα Αγιοπαυλίτικη μορφή, όντως εμπνέει και καθοδηγεί στον μονόδρομο όχι της επιπολής αλλά της εν τω βάθει διαρκούς μετάνοιας ώστε να βιώσουμε λύτρωση Άνωθεν καταβαίνουσα..
    Δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική λύση απαλλαγής και λυτρώσεως από την αποπτωτική αυτή πολιτικάντικη - θρησκευόμενη καλοπληρωμένη ελληνική και διεθνή κουστωδία η οποία αρνούμενη τον Θεό και ενώ βάλθηκε πεισματικά να οδηγήσει με ιταμότητα τον ανυποψίαστο και απληροφόρητο άνθρωπο σε ατραπούς ψυχοσωματικής καταπτώσεως, η ίδια αποτυγχάνοντας προοδευτικά, καταρρέει και οδηγείται στην αυτοχειρία της.
    Το δάκρυ του αρνητή Πέτρου θα σώσει όλους μας. Να Τον αναμένουμε εξάπαντος, διότι «Έρχεται ταχύ!» για ν’ αποδώσει… (Αποκ, 22,12).
    Να έχουμε την ευχή σου, βετεράνε εν Κυρίω, όσιε Παρθένιε.
    Υποσημειούμαι
    Ιωάννης Κουντουράς
    Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ.Κουντουρά,
      τεράστια η τιμή για εμάς και μόνο που μας απευθύνεστε!
      Προφανώς και γνωρίσατε τον Γέροντα Παρθένιο, κάτι που για εμάς και από μόνο του θα ήταν ευλογία.
      Κρατάμε από όλη αυτήν την κατάθεσή σας το
      "Το δάκρυ του αρνητή Πέτρου θα σώσει όλους μας. Να Τον αναμένουμε εξάπαντος, διότι «Έρχεται ταχύ!» για ν’ αποδώσει…"
      Αυτό και μόνο μας καλύπτει απόλυτα.
      Πολύ σας ευχαριστούμε!
      Την ευχή του αγίου Γέροντα ζητήστε εκ μέρους μας...

      Διαγραφή
  2. Η οσία αυτή, ξεχωριστή και σημαίνουσα Αγιοπαυλίτικη μορφή, όντως εμπνέει και καθοδηγεί στον μονόδρομο όχι της επιπολής αλλά της εν τω βάθει διαρκούς μετάνοιας ώστε να βιώσουμε λύτρωση Άνωθεν καταβαίνουσα..
    Δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική λύση απαλλαγής και λυτρώσεως από την αποπτωτική αυτή πολιτικάντικη - θρησκευόμενη καλοπληρωμένη ελληνική και διεθνή κουστωδία η οποία αρνούμενη τον Θεό και ενώ βάλθηκε πεισματικά να οδηγήσει με ιταμότητα τον πνευματικά ανυποψίαστο και επιστημονικά χωρίς “bias” απληροφόρητο άνθρωπο σε ατραπούς ψυχοσωματικής καταπτώσεως, η ίδια αποτυγχάνοντας προοδευτικά, καταρρέει και οδηγείται στην αυτοχειρία της.
    Το δάκρυ του αρνητή Πέτρου θα σώσει όλους μας. Να Τον αναμένουμε εξάπαντος, διότι «Έρχεται ταχύ!» για ν’ αποδώσει… (Αποκ, 22,12).
    Να έχουμε την ευχή σου, βετεράνε εν Κυρίω, όσιε Παρθένιε.
    Υποσημειούμαι
    Ιωάννης Κουντουράς
    Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή