Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

* "ΣΟΥ ΔΙΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΩΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΧΑΡΑ..."


ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ,
ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕ ΤΕΣ ΣΕ ΧΑΡΑ..


《...Τα έτη όλων σας πολλά και
ευλογημένα και με τις προστασίες και τις πρεσβείες του, σήμερον ,τιμωμένου Αρχαγγέλου Γαβριήλ, του "Αρχαγγέλου των χαρούμενων ειδήσεων", να είναι τα έτη σας και χαρούμενα!
Όταν ηυδόκησε ο Θεός και ετέλεσε την ρασοφορία μου ο Άγιος Ιάκωβος, τότε, ως Καθηγούμενος της αγίας Μονής, το 1990, είπε:

"ΣΟΥ ΔΙΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΩΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΧΑΡΑ!"

Αυτή την ευχή, ολόψυχα και ταπεινά, σας εύχομαι σε όλους σας, τους Πατέρες και τους αδελφούς και μάλιστα και δι' ευχών του αγίου Ποιμενάρχου μας , π.Χρυσοστόμου, ο οποίος το ευχήθηκε, χθες βράδυ, τηλεφωνικώς προς εμάς αλλά και προς όλους εσάς..

Και ας έχουμε και τις πρεσβείες του Αγίου Δαυίδ και του Αγίου Ιακώβου και τις ευχές του αγίου Γέροντος Κυρίλλου, αλλά και τις ευχές των ενδόξων Οσιομαρτύρων, θα λέγαμε, των Πατέρων που τους σφάξανε και τους κάψανε οι Τούρκοι κατά τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας, της Απελευθερώσεως του Ελληνικού Έθνους της Ελλάδος μας, αφού το 1824, ήλθαν σε εκδίκηση, επειδή ο Άγιος τότε καθηγούμενος Ιωακείμ με τον Ιερομόναχο Ιωσήφ και άλλους Πατέρες έλαβαν μέρος σε μάχη δίπλα στον καπετάν Αγγελή Γοβιό για να απελευθερωθεί η Εύβοια.

Ήρθαν οι Τούρκοι για εκδίκηση και κάψαν το μοναστήρι 
και σφαγιάσανε τους Πατέρες.
ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟ ΒΟΑ κι αυτό το αίμα με το οποίο ποτίστηκε αυτός ο τόπος αλλά και όλη η Ελληνική γη, όπως είπαμε χθες δεν θα αφήσει, αρκεί και εμείς να θέλουμε να ζούμε, όπως η Αγάπη του Θεού θέλει.

Κι αν τυχόν ως άνθρωποι πέφτουμε, και πέφτουμε, με τη Χάρη του Θεού, να ξαναρχίζουμε από την αρχή και πάλι από την αρχή.
Η Χάρις του Θεού να είναι πάντα μαζί μας.

Ευχαριστούμε θερμώς και για τις ευχές σας, τις εόρτιες.
Εμείς, βέβαια, με την ευλογία των Αγίων Γερόντων, εορτάζουμε κανονικώς, στις 8 Νοεμβρίου, στη Σύναξη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, οπότε πανηγυρίζει και το Παρεκκλήσι μας, το οποίο εκτίσθη θαυματουργικώς, με την επέμβαση και την βοήθεια των Αρχαγγέλων, επί Αγίου Ιακώβου.

Αλλά οι ευχές είναι πάντοτε δεκτές, πόσο μάλλον σήμερα που γιορτάζει, κατά τη Σύναξή του, ο Αρχάγγελος της Χαράς, Αρχάγγελος Γαβριήλ》

ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ


Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ, ΕΟΡΤΗ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, 26/3/2021.

Το βίντεο ΕΔΩ:
https://youtu.be/-woW0KOYbMA
ΟΥΡΑΝΙΑ ΝΑΜΑΤΑ

|από τη Sofia Kalogirou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου