Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

''Αν δεν επιστρέψουμε στη μετάνοια σαν έθνος, δεν πρόκειται να βρεθούμε ποτέ στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»..." | γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης στη Sportime


... Ομόδοξα και ομοεθνή αδέρφια σκοτώνονται στο Ουκρανικό μέτωπο, οι οικονομίες έχουν τρελαθεί, οι ολιγάρχες έχουν αφηνιάσει, οι αγορές παραλύουν και μια φοβερή επισιτιστική κρίση προβάλει στον ορίζοντα.
Και εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά;
Ως συνήθως αναλωνόμαστε σε αυτό που κάναμε ανέκαθεν.
Τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Σπαταλάμε φαιά ουσία για να φτιάξουμε κερκίδα.
Διαλέγουμε βιαστικά το «στρατόπεδο» μας και ταμπουρωνόμαστε πίσω από τις φωνακλάδικες αντιλήψεις μας, για να διδάξουμε ποια είναι η «σωστή πλευρά της ιστορίας».
Συμπεριφερόμαστε σαν αλάνθαστοι υπερασπιστές της αλήθειας, εκτοξεύουμε πυρά προς πάσα κατεύθυνση, αφορίζουμε a priori οτιδήποτε ενοχλεί την κοσμοαντίληψη μας.
Και κάποιες φορές βγάζουμε εκτός… συναγωνισμού ακόμα και το Ευαγγέλιο.
Είναι δυνατόν χριστιανοί άνθρωποι να μεταμορφώνονται σε πολεμοχαρή όντα και να φανατίζονται υπέρ οποιουδήποτε πολέμου;
Ακόμα χειρότερα κάποιοι αρέσκονται να το ρίχνουν στα εσχατολογικά «παζλ», ανακατεύοντας ψηφίδες προφητειών, και μεταδίδοντας πανικό σε ολιγόψυχους χριστιανούς.
Φτιάχνοντας ένα μενού από γνήσιες και αμφιλεγόμενες προφητείες βγάζουν το δικό τους πόρισμα (αχταρμά) αυτοδικαίωσης, γυρίζουν πλευρό και περιμένουν να τους έρθει η εθνική αναλαμπή ουρανοκατέβατη.
Βρε ταλαίπωρε άνθρωπε, εδώ δεν μπορείς να ξεδιαλύνεις αν η είδηση που σου μετέδωσε το τάδε πρακτορείο ειδήσεων είναι αληθινή ή προϊόν προπαγάνδας, και βγάζεις ακλόνητο συμπέρασμα για τις θεϊκές αποκαλύψεις;
Οι προφητείες ναι μεν είναι «τηλεγραφήματα» του Θεού προς τους Αγίους, αλλά ποιος σου είπε πως γνωρίζει ο καθένας μας πνευματική «ανάγνωση»;
Δεν θα σε σώσει καμία κυβέρνηση, κανένας δημοφιλής ηγέτης και καμία προφητεία που έχεις βολέψει στα μέτρα σου, αν δεν ξεκινήσεις πνευματική επανάσταση από την ψυχή σου.
Για να δούμε τι θα γίνει αν ακουστούν ζωντανά οι σειρήνες στον δικό μας τόπο, και αν γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές σε τηλεοπτικά δίκτυα άλλων χωρών, όπου ξένοι πολίτες θα κάθονται στη θαλπωρή του δικού τους καναπέ, για να δουν με την περιέργεια ενός σινεφίλ που βλέπει ντοκιμαντέρ, το πως θα οδηγούνται οι Έλληνες στα καταφύγια και στα στρατόπεδα.
Εκεί θα δεις που θα πάνε και οι κερκίδες, και οι προσωπολατρίες, και οι υψηλές αναλύσεις προφητειών, και οι σφυγμομετρήσεις, και οι πολιτικές κόντρες.
Χρειάζεται να φτάσουμε εκεί όμως..;

(Ολόκληρο το άρθρο του Ελευθέριου Ανδρώνη στη sportime.gr εδώ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου