Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

«Άη Βασίλη, φέρε μου έναν καλό μπαμπά»: το συγκινητικό γράμμα ενός 7χρονου


Όταν ο 7χρονος Blake έγραψε το καθιερωμένο γράμμα του στον Άη Βασίλη, δεν περίμενε ότι θα το διαβάσουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η επιστολή του έγινε αμέσως viral και συγκίνησε τους αναγνώστες της.

Η μαμά του 7χρονου αγοριού είναι ένα ακόμα θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο άντρας της την χτύπησε τόσο πολύ που η γυναίκα πήρε τον γιο της και έφυγε. Αυτή τη στιγμή, μένουν σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες απ’ όπου ο μικρός έγραψε στον Άη Βασίλη.

Η συγκλονιστική επιστολή περιγράφει όσα έχει περάσει ο Μπλέικ:

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι μας. Ο μπαμπάς μου είναι τρελός. Εμείς κάναμε όλες τις δουλειές κι εκείνος έκανε πάντα ό,τι ήθελε. Η μαμά είπε ότι είναι ώρα να πάμε σε ένα πιο ασφαλές μέρος όπου δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Εγώ, όμως, είμαι ακόμα φοβισμένος. Δεν θέλω να μιλάω στα άλλα παιδιά. Θα έρθεις αυτά τα Χριστούγεννα; Δεν έχουμε κανένα από τα πράγματά μας εδώ. Μπορείς να μου φέρεις μερικά βιβλία, ένα λεξικό, μία πυξίδα και ένα ρολόι; 

Θέλω επίσης να μου φέρεις έναν πολύ πολύ πολύ καλό μπαμπά. 

Με αγάπη, Blake».


Το γράμμα του 7χρονου αγοριού, το οποίο ανάρτησε στο Facebook το μη κερδοσκοπικό καταφύγιο SafeHaven όπου μένουν μαμά και γιος, έκανε τον γύρο του διαδικτύου. 

«Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα τραβούσε τόση προσοχή», είπε η Κάθριν Τζέικομπ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του SafeHaven.


Πηγή: today.com, mama365.gr

|εμείς από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου