Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

~ Μάρτυς Deborah (Δεββώρα) πρέσβευε υπέρ ημών...

 |επιλέξαμε να μην ανεβάσουμε τις αποτρόπαιες σκηνές από το βίντεο που οι ίδιοι οι βασανιστές-δήμιοι-συμφοιτητές της έβγαλαν.

 Όπως ακριβώς πριν λίγα χρόνια κάποιοι αντίστοιχοι στην Τσετσενία (και τότε μουσουλμάνοι, τυχαίο θα΄ναι...) είχαν κάνει το ίδιο σε ένα παλικάρι, που λεγόταν Ευγένιος και είχε τη λεβεντιά και τα κότσια να μην βγάλει τον σταυρό από τον λαιμό του.

Τώρα τον μνημονεύει ολόκληρη η Χριστιανοσύνη ως Άγιο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στις μέρες μας, τον Μάιο του 2022, με την Μάρτυρα Δεββώρα...

                ~ από τους συγκλονισμένους "συν αυτώ"

Η 22χρονη Deborah φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο της Νιγηρίας σκοτώθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο.
Την χτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου και την έκαψαν ημιλυπόθυμη.
Το σώμα της πυρπολήθηκε από μουσουλμάνους φονταμενταλιστές που θεωρούν τους εαυτούς τους φοιτητές, οι οποίοι κατέγραψαν τη σκηνή του βασανισμού και του φριχτού της τέλους και ανέβασαν την απίστευτη βαρβαρότητά τους στα social media για να τη δει όλος ο κόσμος και να προσέξει στο εξής...
Το έγκλημα της ήταν ότι έγραψε σε ένα forum φοιτητών την διαφοροποιημένη άποψή της για την επιβολή της μουσουλμανικής βίας. 
Ήταν και γυναίκα και ειδικά οι γυναίκες απαγορεύεται να εκφέρουν άποψη και διαφοροποιημένη θέση ενάντια στην φρίκη και στην βία της αποτρόπαιας επιβολής του μουσουλμανισμού .
Η Δεββώρα αντιστάθηκε στην βία και πλήρωσε με τη ζωή της.
Στην πραγματικότητα ήταν μια κρυφά βαπτισμένη ορθόδοξη χριστιανή η οποία έθεσε τους προβληματισμούς της για τα ήθη των ακραίων φονταμενταλιστων μουσουλμάνων . Αυτό το πλήρωσε με τη ζωή και το μαρτυρικό θάνατο της.
Μόλις στα 22 της χρόνια.

Είθε ο Κύριος των Μαρτύρων και των Ομολογητών να της αποδώσει τον Στέφανο του Μαρτυρίου την αδελφή μας Δεββώρα...


πηγή της είδησης

2 σχόλια:

  1. "Πώς μπόρεσες στων Αχαιών τες πρύμνες να 'λθεις μόνος
    τον άνδρα οπού σου εφόνευσε τόσα παιδιά γενναία
    να ιδείς στα μάτια; Σίδερον έχ' η καρδιά σου, ω γέρε", είπε ο Αχιλλέας στον Πρίαμο όταν ο τελευταίος τον ικέτευε με πλούσια λύτρα, να του δώσει το νεκρό σώμα του γιου του. Η μάνα του Ευγένιου μπόρεσε με τον ίδιο τρόπο και με κόστος ψυχικό και υλικό, να μεταβεί στην Τσετσενία και να ζητήσει το ακέφαλο σώμα του παιδιού της. Μπόρεσε, με κίνδυνο την ίδια της τη ζωή, να κοιτάξει το θεριό στα μάτια και να ζητήσει τον νεκρό Ευγένιο. Τον Ευγένιο που αποκεφαλίστηκε γιατί δεν μπορούσε απλά να πουλήσει την ψυχή του. Ευγένιος και Δεββώρα, βρήκαν φρικτό και μαρτυρικό θάνατο γιατί τα ιδανικά τους, η Πίστη τους, οι Αξίες τους, η Ελευθερία της Ψυχής τους ήταν πιο πάνω από τη σκλαβιά. Μαρτύρησαν για αξίες οικουμενικές.
    .. και αφού ο Όμηρος, για άλλη μια φορά μας έδωσε την ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε, ο Πολύδωρος με θύμισε το απόγευμα πως θυμηθήκαμε τον Άγιο Ευγένιο την ημέρα που γιόρταζε, 23 Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σας έφερε την σύνδεση.
      Ήταν ό,τι έπρεπε.
      Σας ευχαριστούμε!

      Διαγραφή