Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

~ Η θαυμαστή "παρέμβαση" με τα 3 δάχτυλα του Αγίου Ιακώβου |πραγματικό γεγονός...

 ~ το ένα θαυμαστό φέρνει το άλλο...

    Η ιστορία της γέννησης του Παύλου, έφερε ως σχόλιο αρχικά το νέο για μας, αλλά γνωστό εδώ και καμιά 30αριά χρόνια στον Ουρανό...

 Δες...


"Συγγενικό μου ζεύγος επιθυμούσε να αποκτήσει παιδί και για πολλά έτη οι προσπάθειες άκαρπες.

Το Σεπτέμβριο του 1988 ο διακαής αυτός πόθος του ζευγαριού τους οδήγησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, προκειμένου να προσκυνήσουν τα άγια λείψανα Του και να πάρουν την ευχή του γέροντα Ιακώβου.

Έχοντας περάσει πρώτα από τον όσιο Ιωάννη τον Ρώσο και αφού κοινώνησαν, συνέχισαν το ταξίδι τους για τον όσιο Δαυίδ.

Εκεί γνώρισαν από κοντά τον γέροντα Ιάκωβο καθώς επίσης και τον υποτακτικό του πατέρα Κύριλλο.

Ο γέροντας Ιάκωβος ήδη αδύναμος και ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα υγείας, ευλόγησε το ζευγάρι με την Τίμια Κάρα του Οσίου Δαβίδ.

Έπειτα αφού με τα τρία δάχτυλά Του ευλόγησε την κεφαλή της κοπέλας, η οποία κάτω από το πετραχήλι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, της είπε να μην στεναχωριέται και πώς του χρόνου θα επισκεφτεί ξανά τη Μονή μαζί με το παιδί της.

Το ζευγάρι έζησε το θαύμα και σε λιγότερο από έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 1989, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι.

Προς έκπληξη του γιατρού έφερε στο κεφαλάκι του ένα σημάδι, που σχηματιζόντουσαν τρία ενωμένα δάχτυλα σε πιο φωτεινό χρώμα, από ό,τι ήταν το δέρμα στο βρεφικό κεφαλάκι.

Από τότε μέχρι και σήμερα στα καστανά μαλλιά του παλικαριού ξεχωρίζουν ξανθιές τούφες, που σχηματίζουν τα τρία δάχτυλα που πάντα θα τον ευλογούν. Ο υποτακτικός του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη και άξιος διάδοχος του, ο (άγιος) γέροντας Κύριλλος, κάθε φορά που τους έβλεπε, θυμόταν το παλλικάρι και τους έλεγε:

"Εσύ είσαι παιδί του γέροντα Ιάκωβου"...

Κατά περίεργο τρόπο σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής του παιδιού κάτι θα συνέβαινε και χωρίς να το έχει προϋπόθεση, στο δρόμο του προέκυπτε πέρασμα από τη Μονή. Και προκύπτει ακόμα..."


~ "αμφ." ΥΓ:

Να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στην οικογένεια, που μας έδωσε την άδεια και την ευλογία για να δοθεί στο φως, προς δόξαν Θεού, το βίωμά τους, αλλά και στη "συν αυτώ", Βασιλική Εμβαλωμένου, που έγινε ο μεταξύ μας σύνδεσμος καταγράφοντας το θαυμαστό γεγονός...

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου