Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

* Ας ανέβουμε φως μου στην Κιβωτό του κόσμου... |Ελένη Βιτάλη - Η Κιβωτός Του Κόσμου (Official Video)


Στη δύσκολη στιγμή ανθίζουν οι λυγμοί ανοίγουν μια ρωγμή και ζητιανεύουν γνώμη Και μες στην παρακμή οι αναστεναγμοί φωλιάζουν στο κορμί γεννάνε μια συγγνώμη Κι αφού ακολουθεί μια άνοιξη που ανθεί στα σπίτια μας ορθοί με του Θεού το φόβο Απόψε βάζω χι στη διαταραχή και δίνω μιαν ευχή σαν το ψωμί που κόβω Ας ανέβουμε φως μου στην Κιβωτό του κόσμου μ' αγάπης ευωδία Ας ανέβουμε πάλι να ειν' η βράδια μεγάλη στην Κιβωτό του κόσμου μαζί με τα παιδιά Στο δύσκολο καιρό μιλάω με το νερό και λέω στο τυχερό το πιο κρυφό μου αστέρι Να δίνει στους μικρούς τους καθημερινούς στους πόθους τους φρουρούς ψωμί τυρί στο χέρι Κι όπως χαράζει η αυγή του κόσμου η πληγή ν' ανθίζει σαν κλαδί σαν κερασιά σαν στάχυ Κι η μάνα η Παναγιά να πλένει στοργικά ρούχα μαρτυρικά που ζήσαν απ' τη μάχη...

Ελένη Βιτάλη - Η Κιβωτός Του Κόσμου Μουσική - Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης Video Editing: Σταμάτης Κραουνάκης

~ αντί ΥΓ (στην κρίση σας):
  1) "Αυτή η ιστορία μου θύμισε τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου...μέχρι και ως βιαστής κατηγορήθηκε αλλά βρήκε δικαίωση μόνο στα μάτια του Θεού.
Πριν σταυρώσουμε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να προστατεύει παιδιά, για τα οποία εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση να τα βοηθήσουμε, θα έπρεπε τουλάχιστον να δώσουμε χρόνο στο να φανεί τι πραγματικά συμβαίνει..
Πριν κρίνουμε βιαστικά θα έπρεπε να σκεφτούμε την αποιδρυματοποίηση που θέλουν κάποιοι και τι συμφέροντα παίζουν από πίσω...
Ίσως κάποιοι χρησιμοποίησαν τα παιδιά για να κάνουν κακό στο ίδρυμα.
Ίσως και όχι...αν υπάρχουν ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν...
Οι άνθρωποι κρίνουμε εύκολα τους άλλους
Άρον άρον σταύρωσον αυτόν..."

                   Anna Naoussa (μέσω του Δαμιανού Τσάγκα)




2) "Σας λένε τις ειδήσεις!
Έχουν άποψη για όλα!
Αυτοί ΠΑΝΤΑ ξέρουν καλύτερα από εσάς, τα ΠΑΝΤΑ!
Μην τους αφήνετε να δηλητηριάζουν τη ζωή σας.
Μην τους ακούτε!
Κουράγιο π. Αντώνιε!
Κουράγιο Πρεσβύτερα Σταματία!
Κουράγιο παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ.
Τις καρυδιές που έχουν καρύδια πετροβολούνε!
Ακόμα κι αν 1/1000 κάποια από όσα τερατώδη λένε εναντίον τους αποδειχτούν πραγματικά, ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ.
Γιατί όσα λάθη κι αν κάνουν, έσωσαν, σώζουν και θα συνεχίσουν να σώζουν χιλιάδες παιδιά από την μιζέρια, την κακοποίηση την εκμετάλλευση, την δυστυχία.!!!"

                           Apostolos Vavylis



3) Αυτές τις μέρες, όλα τα Μ.Μ.Ε. της πατρίδας μας και τα κοινωνικά δίκτυα, ασχολούνται καθημερινά με κάποιες καταγγελίες εις βάρος ανθρώπων που κλήθηκαν να διακονήσουν, να φιλοξενήσουν, να εκπαιδεύσουν και να μεγαλώσουν ένα πλήθος ανηλίκων -αγοριών και κοριτσιών- μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης που τιτλοφορείται: "ΚΙΒΩΤΟΣ του ΚΟΣΜΟΥ" (Κ.τ.Κ.).
Αν οι καταγγελίες, για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, για ξυλοδαρμούς κ.α. είναι αληθινές, τότε θα πρέπει οι υπεύθυνοι που προξένησαν αυτές τις υποτιθέμενες πράξεις να τιμωρηθούν υποδειγματικά και να εκδιωχθούν από τις δομές αυτής της "Κ.τ.Κ".
Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι συνεργάτες του βρέθηκαν κοντά στην δομή του Βόλου και προσέφεραν, κατά καιρούς, διάφορα υλικά αγαθά για τη συντήρηση των παιδιών αυτών. Το ίδιο συνέβη και με την Κ.τ. Κ. η οποία στήριξε και στηρίζει και τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ".
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις άκαρδες, σκληρές και απάνθρωπες ενέργειες κάποιων εργαζομένων, αν τελικά αποδειχτούν.
Όμως, θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ για να μην παρασυρθούμε και καταδικάσουμε -πριν τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης- την μεγάλη, θεάρεστη και γόνιμη προσπάθεια του π. Αντωνίου και όλων των συνεργατών του, οι οποίοι δαπανώνται καθημερινά στη διακονία δεκάδων ανηλίκων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Κ.τ.Κ.
Εδώ και αρκετά χρόνια, τα Μ.Μ.Ε. είχαν ανεβάσει την Φιλανθρωπική αυτή Οργάνωση πάρα πολύ ψηλά, βλέποντας το τεράστιο έργο που κάλυπτε και τα κενά της Ελληνικής Πολιτείας. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως η Ελληνική Κυβέρνηση της παρείχε οικονομική και ηθική στήριξη μέσω του Υπουργείου των Οικονομικών.
Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι ρίχνουν λάσπη στην "ΚΙΒΩΤΟ", την οποία χθες και προχθές θαύμαζαν, χειροκροτούσαν και ενίσχυαν.
Παρασυρόμενοι από τις καταγγελίες, που κυκλοφορούν ευρέως, ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος και στον πρωτεργάτη και όλους τους συνεργάτες του.
Λάθος... Μεγάλο λάθος.
Σ' όλους τους χώρους δημιουργούνται διάφορα σκάνδαλα. Μικρά ή μεγάλα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα...
Στις φυλακές έχουμε συναντήσει εκατοντάδες ανθρώπους -κληρικούς και λαϊκούς, επώνυμους και ανώνυμους, υψηλά ιστάμενους και απλούς ανθρώπους- οι οποίοι παρασυρόμενοι από τα πάθη και τις αδυναμίες τους συγκλόνισαν το πανελλήνιο και κατέστρεψαν αθώους ανθρώπους.
Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της κι ας προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που διακονούν με φόβο Θεού και συνέπεια στις δομές της Κ.τ.Κ.
Που ξέρεις, αύριο μπορεί να βρεθούμε κι εμείς σ' αυτή τη δεινή θέση.
Βέβαια, εκείνος που χαίρεται περισσότερο είναι ο υποκινητής του κακού, ο Διάβολος.
Δεν θέλει τέτοια έργα αγάπης που τα ενεργούν άνθρωποι με τη βοήθεια του Θεού.
ΠΡΟΣΟΧΗ...

π. Θόδωρος Μπατάκας (μέσω Ελένης Παναγιωτακοπουλου)


2 σχόλια:

  1. Ο πάτερ Αντώνιος χρειάζεται τις προσευχές μας ...και τα παιδιά της Κιβωτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο, Πατέρας Αντώνιος, είναι άνθρωπος του Θεού ΜΑΣ, και δεν θέλω, νά Πιστεύω ότι θά έκανε, ΠΟΤΕ Κάτι τέτοιο, πού τον κατηγορουνε. Εγώ δούλεψα στην Κιβωτό,σαν Εθελόντρια, και καί μόνο καλά λόγια, άκουγα για τον Πατέρα Αντώνιο. Νά μήν ρίχνουμε λάσπη, χωρίς νά έχουμε στοιχεία;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή