Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

"Πορεία προς τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή" | Βάλε ακουστικά και άκουσε τον π.Σπυρίδωνα Βασιλάκο! Θα σε βουτήξει βιωματικά με τα λόγια του από τη Μύκονο, μέσα στο πνεύμα της Μεγάλης 40κοστής... (Επιστρέψαμε. Δόξα τω Θεώ!!!)

|Άλλη μια σπάνια ομιλία του παπά Σπύρου!

Και πάλι μας διέλυσε...  😏

Το νου σου. 

Προειδοποιούμε:

Αν προς το τέλος σε πιάσουν τα ζουμιά της λύτρωσης

 με το "Ήρθα κυρά μου να σε πάρω" 

προς την Αγία Θεοδώρα της Άρτας 

και με το "Η γλύκα του Χριστού έσβησε την πίκρα του θανάτου" 

του Κωστή της κατοχής, 

μη σκάσεις. 

Γιατί δεν θα είσαι ο πρώτος που το'παθε...

 Nαι;

(Όχι, δεν θα σου πούμε σε ποιο λεπτό αυτή τη φορά! 

Απ' την αρχή θα τον ακούσεις. 

Μέχρι το τέλος που θα σε βρει να κλαις...)|

  ********************

"Οι πιστοί της Άνω Μεράς Μυκόνου, και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, την ευλογημένη δυνατότητα, αφού έψαλαν την ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, να προετοιμαστούν πνευματικά στο δρόμο τους προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

    Οδηγός τους σε αυτή την πνευματική πορεία ήταν ο Πρωτοπρ. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος, αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, ομίλησε, κατά τρόπο γλαφυρό και ταυτόχρονα πνευματικό, για τις τρεις Κυριακές του Τριωδίου και το ρόλο τους στην πνευματική προετοιμασία των πιστών στην πορεία τους προς την Αγία Τεσσαρακοστή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη αρετή της ταπείνωσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την βιωματική προσέγγιση της κατανυκτικής αυτής λειτουργικής περιόδου της Εκκλησίας μας...

3 σχόλια: