Σιρόπι 1
Τι θα χρειαστείς:
25γρ. ξερό θυμάρι
500ml νερό
250γρ. μαύρη ζάχαρη
250γρ. μέλι
500ml νερό
250γρ. μαύρη ζάχαρη
250γρ. μέλι
Εκτέλεση:
-Βράσε το νερό και πρόσθεσε τα 25γρ θυμάρι σε ένα δοχείο. Σκέπασε το και άφησε το για 15-20 λεπτά έτσι ώστε να απορροφηθούν όλες τις ιδιότητες του θυμαριού.
-Σούρωσε το και βάλε το σε μια κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά.
-Έπειτα πρόσθεσε το μέλι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά, μέχρι να πήξει.
-Όταν πήξει, τράβηξε το από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει.
-Τοποθέτησε το σιρόπι σου σε ένα μπουκαλάκι και κράτησε το στο ψυγείο.
Σιρόπι 2
Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα.
O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.
Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα.
O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου