Cupcakes με ταχίνι!!!
Συστατικά
Για τα cupcakes
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μπανάνες
- 80 γρ. ταχίνι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- ½ κ.γ. μπέικιν
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 βανίλια
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Για τη σως ταχινιού (προαιρετικά)
- 2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
- 2 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα μπανάνα (ή μέλι)
- 1 κοφτό κ.γ. κακάο
- Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ευχαριστούμε το μέλος μας, Mairy Petrou, για τη συνταγή αυτών των λαχταριστών cupcakes με ταχίνι χωρίς γλουτένη, με μπανάνα και σοκολάτα.
Για τη σως
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τα cupcakes
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα καλά για να αφρατέψουμε λίγο το μείγμα.
- Ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, (όχι τελείως να μείνουν μερικά μικρά κομματάκια) και ανακατεύουμε και αυτές με το πιρούνι στο μείγμα ταχινιού.
- Τέλος, προσθέτουμε μέσα και το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε να υγρανθεί όλο το μείγμα χωρίς να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
- Σε μια μεγάλη φόρμα για cupcake βάζουμε 6 χάρτινα θηκάκια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας (περίπου 1 μεγάλη κ.σ. στο καθένα).
- Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά το πολύ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σερβίρουμε αφού κρυώσουν σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με τη σως ταχινιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου