Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

"Αφήστε με να μιλήσω."



κ. Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για την απόφαση σας σχετικά με το θέμα των αφισών που αναρτήθηκαν σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ από το κίνημα "αφήστε με να ζήσω".

...Επιλέγω εναν πολιτισμένο τρόπο για να επικοινωνήσω μαζί σας. 
Δε βγαίνω στους δρόμους να βανδαλίσω, ούτε να στερήσω δικαιώματα κανενός και όμορφα κι ευγενικά θα θέσω ενώπιον σας κάποιες σκέψεις (που ελπίζω να μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα και την υποχρέωση να εκφράσω).

Πρώτον
Οι εν λόγω αφίσες ανέφεραν πληροφορίες. Δεν περιείχαν πουθενά καμμία διχαστική έκφραση ούτε κανένα σλόγκαν εναντίον του δικαιώματος των γυναικών να επιλέξουν την έκτρωση.
Ως εκ τούτου η απόφαση σας τελικά στερεί απο ομάδα ανθρώπων το δικαίωμα και την ελευθερία να εκφραστεί και απλά να αναφέρει κάποιες ιδέες ή στοιχεία.

Δεύτερον
Αναφέρετε οτι διχάζεται η κοινή γνώμη. Τότε ο ρόλος των κομμάτων, τα οποία τόσα χρόνια υπηρετείτε κι εσείς ο ίδιος,  είναι διχαστικός και διασπαστικός αφού ο καθένας τάσσεται υπέρ του κόμματος που κατά τη γνώμη του είναι το καλύτερο. 
Μα, αλλοίμονο αν η κοινή γνώμη ήταν τόσο ομοιογενής ώστε όλοι να έχουμε μια γνώμη, μια ιδέα, μια θέση.

Τρίτον
Είμαι κι εγώ γυναίκα και μάλιστα νέα και νομίζω οτι το σημαντικότερο δικαίωμα είναι να γνωρίζει η γυναίκα όλη την αλήθεια. Ολόκληρη όμως, απο όλες τις πλευρές, όχι μόνο απο μια μερίδα ( π.χ γιατροί που κάνουν αμβλώσεις) που κερδίζει χρήματα απο την αγωνία και την άγνοια της για το τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα της και στο σώμα του εμβρύου. Κι ύστερα ελεύθερα να επιλέξει η γυναίκα.

Τέταρτον
Έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας στη χώρα και ταυτόχρονα μια ανεγξέλεκτη έξαρση στον αριθμό των εκτρώσεων. Ελέγξτε, σας παρακαλώ και σας προκαλώ, τη μέριμνα του κράτους σε αυτό το θέμα. Ελέγξτε και τη συνείδηση σας απέναντι στα έμβρυα ( που παρεπιπτόντως έχουν κληρονομικά δικαιώματα αλλά όχι αναφαίρετο δικαίωμα να γεννηθούν) αλλά και στις γυναίκες που, είτε απο άγνοια είτε απο έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, καταφεύγουν σε έκτρωση.

 Κλείνοντας, δυο πράγματα θέλω να τονίσω.

Ότι η απόφαση σας προσβάλλει την ελεύθερη διακίνηση και έκφραση των ιδεών του πολίτη και καταδεικνύει μια ελλιπή γνώση ή ανεύθυνη προσέγγιση μιας πραγματικότητας (300.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα).

 Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Με τιμή

 Π.

* Η επιστολή αυτή εστάλη πράγματι χθες στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών. 
   Η δεύτερη κατεύθυνσή της ήταν προς εμάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου