Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

"Δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες στον κόσμο εκτός από τη γυναίκα μου!"

 Είναι απαραίτητο για κάθε παντρεμένο άνδρα να πει στον εαυτό του:

"Δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες στον κόσμο εκτός από τη γυναίκα μου!"

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γάμος και εσωτερικός χώρος

Αυτό πρέπει να σφυρηλατηθεί στο κεφάλι με ένα καρφί.

Έτσι πρέπει να σκέφτεται και η γυναίκα πρέπει να σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο:

"Δεν υπάρχουν περισσότεροι άντρες στον κόσμο, εκτός από τον άνδρα μου."

~ π. Αντρέι Τκάτσεφ


4 σχόλια:

  1. Εύκολοι μεγαλόστομοι , εύηχοι αφορισμοί , που ακούγονται σωστοί.
    Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε και το κατά πόσον η κάθε σύγχρονη γυναίκα αποδέχεται και υιοθετεί την ιδιότητά της ως γυναίκας , ή μήπως την απεμπολεί και αλλοιώνεται σε παραλλαγή ανδρός; π.χ. με άμετρες συχνά φιλοδοξίες, ανταγωνιστικότητα, μαχητικότητα στο επαγγελματικό πεδίο που διαστρέφουν την προσωπικότητά της σχεδόν γονιδιακά . Και φθάνει μέσα στην οικογένεια , αντί να είναι ο ανήρ και η γυνή , να είναι ένας γενετικά φυσικός άνδρας και ένα ομοίωμα ανδρικότητας , φύσει μεν ως γυναίκα, πλήν όμως στον τρόπο και στην ψυχική συμπεριφορά ένα σκληρό ανδρικό ομοίωμα , σκληρότερο συχνά των αυθεντικών ανδρικών μορφών.
    Και χωρίς να δικαιολογείται καμία παρεκτροπή, τίθεται εν αμφιβόλω το κατά πόσον ο άνδρας που ξεφεύγει (απορριπτέο, εννοείται ασυζητητί) αθετεί την συζυγική πίστη του προς την γυναίκα του ή ένα δυσπροσδιόριστο μόρφωμα, το οποίο πάντως δεν είναι ακριβώς γυναίκα .
    Ως προβληματισμός επί τής σκληρής πραγματικότητος τίθεταιτο ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρότι καταλαβαίνω το σχόλιο σας, θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Και ο άνδρας στο γάμο είναι εικόνα του Χριστου. Ας διερωτηθεί λοιπόν ο καθένας μας κατά πόσο έχει φροντίσει να διαφυλάξει καθαρό το κατ'εικονα και να ομοιάσει στον Χριστόν. Με αυτή τη λογική καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να είναι πιστή στον άνδρα της γιατί όλοι έχουν αποκλεινει από το πρότυπο, άλλος λίγο άλλος πολύ. Ο Θεός μας καλεί να αγαπούμε τους συζύγους και τις συζύγους μας αλλά και όλους τους αδελφούς μας όχι μόνο όταν είναι άγιοι αλλά και όταν έχουν ελαττώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως και δεν μιλάμε περί ελλείψεων και ελαττωμάτων και περί τής πέραν αυτών αγάπης .
    Η έννοια τού παραπάνω σχολίου τής 7 Οκτωβρίου 2020 - 8:40 μ.μ. αναφέρεται σε κάτι τελείως διαφορετικό :
    για την εφιαλτική μετάλλαξη τής γυναίκας σε άνδρα !!
    Εκεί εστιάζει . Στο ότι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις η επαγγελματική αλλοτρίωση οδηγεί όλο και περισσότερες γυναίκες έξω από την φύση τους ׂׂ και καταλήγουν πλέον σε κάτι το αφύσικο : να είναι σκληροί , τραχείς άνδρες με τυπικώς γυναικείο σώμα .
    Αυτό είναι το πρόβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή