Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου: νηστεύουμε, όσο μπορούμε, ζητώντας το έλεος του Θεού!

 Αδελφοί μου,
μια προσπάθεια που πρότεινα στα πνευματικά μου παιδιά
στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Να νηστέψουμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί
την Παρασκευή 4/12 λίγο πιο αυστηρά,
ζητώντας το έλεος του Θεού.
Σε όσους είναι εφικτό,
ας νηστέψουν την τηλεόραση και το διαδίκτυο. 

Μια μέρα αφιερωμένη στα πνευματικά, στον Θεό.

Αν επιθυμείτε, διαδώστε το.

Η ανθρωπότητα ζει δύσκολες στιγμές.
Μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει. 

(π. Γεώργιος Χριστοδούλου)

13 σχόλια:

  1. Να ναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ας ειναι κι ετσι με καποιον μπροσταρη να ξακινησει κατι καλο γιατι σα πολυ αραξαμε και εμεις οι ταχατοις χριστιανοι ,Κωστας Σερρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ας ειναι κι ετσι με καποιον μπροσταρη να ξακινησει κατι καλο γιατι σα πολυ αραξαμε και εμεις οι ταχατοις χριστιανοι ,Κωστας Σερρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είναι ευλογημένο !!! Από Αυστραλία με αγάπη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμήν η Μάννα η Παναγία μας να μας δώσει δύναμη και όλοι να πέσουμε στα γόνατα για να ελεηθουμε 😔😔😔 Δόξα Τω ΘΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι μεγάλη γιορτή, της Αγιας Βαρβάρας, εχει κατάλυση οάνου καί ελαίου, στής επτά τού μηνός μπορεί νά γίνει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι μεγάλη γιορτή, της Αγιας Βαρβάρας, εχει κατάλυση οίνου καί ελαίου, στίς επτά τού μηνός μπορεί νά γίνει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τίς νηστείες τίς ορίζει η Εκκλησία. Η πράξη αυτή είναι προτεσταντικής προέλευσης με ορθόδοξο μανδύα.

    Ειδικά για αύριο, για να τιμήσει η εκκλησία την μνήμη τής Αγίας Βαρβάρας και του οσίου Ιωάννη τού Δαμασκηνού επιτρέπει κατάλυση οίνου καί ελαίου. Έτσι γίνεται φανερό πως η παρότρυνση για πλήρη νηστεία είναι πράξη αντιεκκλησιαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://erripiskostas.wordpress.com/2014/04/12/%CE%BF%E1%BC%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%E1%BD%81%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%E1%BF%A6%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF/

      Διαγραφή
  8. να ναι ευλογημένο, νηστεία και προσευχή πρότεινε και ο Χριστός μας για να εκβάλουμε δαιμόνια.Η Αγ. Βαρβάρα θα χαρεί με τον κόπο μας, άλλωστε όποιος θέλει μπορεί να νηστέψει μόνο από την τηλ. και το διαδυκτιο. Πάντα όταν υπήρχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα, οι πνευματικοί συστήνανε νηστεία κι ας ήταν αρτήσιμη περίοδος για την εκκλησία, να δυναμώνει ο Θεός όλους τους ιερείς και τους πιστούς που αγωνίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρωτοβουλία αυτή με αυτή ακριβώς την αφίσα ξεκίνησε πριν αρκετές μέρες από το μπλογκ "Αληθινή εν Θεώ ζωή" που είναι ξεκάθαρα μια προτεσταντική παραφυάδα με μια φωτισμένη ονόματι Βασούλα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ήδη σε νηστεία, την νηστεία των Χριστουγέννων. Η οποιαδήποτε πρωτοβουλία για επιπλέον νηστεία θα έπρεπε αν απαιτείται να προέρχεται από την επίσημη Εκκλησία. Ήδη οι προτεστάντες αφού κατάφεραν να διασώσουν το μήνυμα τους τώρα το απέσυραν και διαφημίζουν τριήμερη νηστεία 5-7 Δεκεμβρίου. Ενώ η πρωτοβουλία δείχνει αγαθή εκ πρώτης όψεως, σκοπός τους είναι ο κατά τη γνώμη μου αποπροσανατολισμός των πιστών κι η σταδιακή τους χειραγώγηση από τα δικά τους κεντρα. Κρίμα που ο πάτερ αν υπάρχει κι είναι πραγματικός ορθόδοξος ιερέας υιοθέτησε μια τέτοια ενέργεια άκριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Εκκλησία μας για να τιμήσει την Αγία Βαρβάρα όρισε κατάλυση οίνου και ελαίου, σε αυτήν κάνουμε υπακοή και έτσι τιμούμε τους Αγιους μας οι Ορθόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη λέτε χαζομάρες. Η τρελή και οι αιρετικοί που την ακολουθούν, μόλις χτες μίλησαν για τη νηστεία, την αμαρτωλή νηστεία που προτείνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, που είναι απαγορευμένη από την Εκκλησία. Αλλά ούτε αυτό δεν ξέρετε χριστιανουληδες της οκας. Ούτε τις νηστειες δεν μπορείτε να διακρίνετε και μου θέλετε να μιλήσετε και πνευματικα. Τι σχέση έχει η νηστεία μιας μέρας όπως την προτείνει ο π. Γεώργιος και με τη διαβάθμιση που προτείνει Πώς φαίνεται ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνετε έστω και μια μέρα νηστεία για κάποιο πρόβλημα σας. Σας βρήκε ο διάβολος κοιλιοδουλους και δεν μπορείτε να κόψετε το λάδι για μια μέρα. Νομίζετε ότι νηστεύετε τρώγοντας λάδι σε ημέρα που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το πηδάλιο του Αγίου Νικοδήμου.

    "Η νηστεία εκάστης Τετράδος και Παρασκευής διά ξηροφαγίας πρέπει να γίνηται παρόμοια με την νηστείαν της Τεσσαρακοστής. Ξηροφαγία δε είναι το να τρώγη τινάς άπαξ της ημέρας εις την εννάτην ώραν, χωρίς να εσθίη έλαιον, ή να πίνη οίνον.Νικόδημος ο Αγιορείτης, Κανών ΞΘ ́, Ερμηνεία, Πηδάλιον, Θεσσαλονίκη 2003, σ. 94"

    Σας δίνει η Εκκλησία το δικαίωμα να φάτε λάδι και νομίζετε ότι είναι κανόνας. Όχι, είναι δικαίωμα και μπορείς να μην το ασκήσεις, να παραιτηθείς από αυτό προς Δόξαν Κυρίου. Που να σας βάλει κάποιος να νηστεψετε και σε μέρα που τρώγεται κρέας δηλαδή, κι αυτόν θα φάτε. Νομίζετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη τη νηστεία σας. Καθίστε φάτε λοιπόν και μετά να αναρωτιέστε γιατί όλα σας πάνε ανάποδα. Πόση χαρά δίνετε στο διάβολο να ξέρατε.Πόσο πιο εύκολο είναι το έργο του όταν βλέπει με τι πρόβατα έχει να κάνει. Μπεεεε τρέχτε πίσω από τον διάβολο που σας βάζει να μην νηστεψετε,με τον τρόπο του.Αντιστροφή ψυχολογία λέγεται. Το εφαρμόζουμε στα παιδιά για να τα χειρσγωγησουμε. Πρόβατα,ε πρόβατα του διαβόλου που νομίζετε ότι είστε και πιστοί.Τρομάρα σας. Ο Θεός να σας δώσει μετάνοια.Κι εσάς που δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα κι εμένα που στενοχωρεθηκα τόσο με αυτή την απλή μεθοδια του διαβόλου και σας κάνω τον δάσκαλο. Μετανοείτε ωρε,πραγματική μετάνοια. Αλλάξτε μυαλά. Μπεεεε. Αντε και καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ (https://www.facebook.com/groups/2592523484404064/?ref=share )ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΓΙΟΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK.

    Το αυριανό κάλεσμα για αυστηρή νηστεία χωρίς νερό και λάδι, το οποίο ξεκίνησε από την αιρετική Βασούλα Ρύντεν, η οποία υποτίθεται πως βλέπει τον "Χριστό" και μεταφέρει τις εντολές του στον Λαό, ως προφήτιδα. Πρόκειται περί ψευδοπροφήτιδος, ψευτορθόδοξης "Αγίας" η οποία μέσα από την ομάδα της "Αληθινή εν Θεώ ζωή" δίνει μηνύματα του Χριστού.

    Τα μηνύματά της είναι από άλλον όμως και σίγουρα όχι τον Χριστό.
    Κανονικός Προτεσταντισμός.
    Την εντολή για Νηστεία την δίνει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και μόνο, και αύριο λόγω της εορτής της Αγίας Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου Δαμασκηνού η Εκκλησία εδώ και αιώνες επιτρέπει κατάλυση οίνου και ελαίου. Παρακαλώ προσοχή σε ποιες σελίδες μπαίνετε.
    Ακόμη και τα μέντιουμ εικόνες του Χριστού μεταχειρίζονται για να πείσουν τους ελαφρόμυαλους

    Βοήθειά μας η Αγία Βαρβάρα, η Νηστεία συνεχίζεται όπως όρισε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας.

    Πατήρ Χρυσόστομος Τσίρης.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή