Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ, ακούει τη Λίμνη των Κύκνων και θυμάται ξανά τις κινήσεις

Μπορεί να το έχετε δει στα κοινωνικά δίκτυα, αφού έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το πανέμορφο και συγκινητικό βίντεο με την πρώην πρίμα μπαλαρίνα η οποία ακούει την μουσική του Τσαϊκόφσκι τη Λίμνη των Κύκνων και χορεύει κουνώντας τα χέρια της.
 
Πρόκειται για την Marta C. Gonzalez, που έφυγε από τη ζωή, η οποία φαίνεται στο βίντεο να ακούει τη μουσική του Tchaikovsky από τη Λίμνη των κύκνων που είχε χορέψει στα νιάτα της. Είναι η  συγκινητική στιγμή που «νικά» το Αλτσχάιμερ . Η Ισπανίδα μπαλαρίνα σε αναπηρικό καροτσάκι πια και χτυπημένη από Αλτσχάιμερ αρχίζει να χορεύει με τα χέρια της και να ερμηνεύει τη χορογραφία που τόσο καλά είχε παρουσιάσει στα νιάτα της
 
H  δύναμη της μουσικής ξεκλείδωσε  τη μνήμη των περασμένων μεγαλείων. Ήταν πρίμα μπαλαρίνα τη δεκαετία του 1960 στο New York Ballet. Το συγκινητικό βίντεο, που είναι τραβηγμένο το 2019, μοιράστηκε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar. Ο οργανισμός αυτός χρησιμοποιεί την μουσική ως μια θεραπευτική μέθοδο για να «ξυπνάει» άτομα με άνοια.

H μπαλαρίνα που βλέπουμε στο βίντεο και έχει συγκινήσει τους πάντες πλέον έχει φύγει από τη ζωή. Έχει αφήσει όμως, πίσω της την ομορφιά της τέχνης της.

(Εμείς το είδαμε από την "ειδική", Elli Tsitsipa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου